(2020-12-03 11:24)Wolok napisał(a): Masz słuszną rację, tam w tym urzędzie na pewno nie pracują ludzie rozsądnie myślący. Tam są kolesie kolesiów, kolesi. Trzeba być skończonym IDIOTĄ aby właśnie w tym miejscu z jednej jak i z drugiej strony podnieś prędkość do 60 km. Pytanie, czy powstaną światła na skrzyżowaniu, czy na przejściu dla pieszych. Bo się może okazać że Pan Kapinos miał na myśli poprawienie bezpieczeństwa no przejściu dla pieszych. Panie Sołtysie Mariuszu jak Pan to widzi, rozmawiał Pan z Panem Posłem???
Tak jak wcześniej pisałem, rozmawiałem z Panem Kapinosem. Rozmawialiśmy o światłach na skrzyżowaniu i oczywiście na przejściu. Takie rozwiązanie będzie dużo tańsze i realne do zrealizowania jeszcze w 2021 roku. Myślę, że na takim rozwiązaniu pewno się skończy.
W rozmowach, jakie odbywały się wcześniej (kilka lat temu), też o światłach była mowa.
Osobiście uważam, że rondo jest bezpieczniejsze (światła czasem się psują, rondo wymusza zwolnienie) i jeżeli nie ma ruchu, to nie stoimy zbędnie jak w przypadku czerwonego światła.
Zapewne jedno czy drugie rozwiązanie jest tu PILNE i KONIECZNE półki nie ma ofiar w ludziach.
Półki co, dbajmy o siebie, ustępujmy sobie i szanujmy się wzajemnie!
Pozdrawiam Mariusz Kawalec