Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2021-01-06 13:39)Gość napisał(a):  Czy gmina będzie nadal korzystać z programów unijnych dotyczących wymiany pieców tak jak ostatnio pozbądź się smogu z gminy Mielec?

Czy gmina ma dane na temat ilości pieców w gminie poniżej 5 klasy?

Zapytam o to i dam odpowiedź.

(2021-01-03 18:51)Mieszkaniec W.M napisał(a):  ... jedna trzecia Woli Mieleckiej jest regularnie zatapiana wodami opadowymi, między innymi przez to że jest zamulony kanał pod Holandpolem oraz jest wąskie gardło (przepust) pod drogą powiatową na Trzcianę.
Po konsultacjach z mieszkańcami zatapianych domów i posesji, rowem STAWISKA i rowem SZKOLNYM, była rozważna opcja złożenia zbiorowego pozwu do sądu o odszkodowanie, w związku z zaniedbaniami urzędu gminy Mielec w kwestii wieloletnich zaniedbań i nieodpowiedniej polityki melioracyjnej. Dziwią mnie bardzo słowa Pana Wójta, że gmina ma ważniejsze sprawy niż dbałość o bezpieczeństwo jej mieszkańców i ich dobytku ...

Sprawa przepustu jest ważna, bo to wąskie gardło tego kanału. Pisałem pismo o przebudowę tego przepustu. Odpowiedź jaką dostałem z Powiatowego Zarządu Dróg mówi, że przepust rurowy pod drogą powiatową ma średnicę 100cm i jest w dobrym stanie.
Polecam zmierzyć ile ma faktycznie ten przepust.
Proponowałem również bypass kanału, ale w odpowiedzi stwierdzono, że nie jest to możliwe.

Całe szczęście pod koniec roku na komisjach bardzo stanowczo naciskałem na zwiększenie o 40 tys. zł kwoty na spółki wodne. Wójt się do tego przychylił i kwota została zwiększona, dzięki temu zostało wykonane czyszczenie całego kanału Stawiska.

Szanowni Państwo kolejny raz proszę o używanie we wpisach słów, które nie będą budziły emocji.
Nie chcę bawić się w cenzora i wymazywać Waszych postów.

Pozdrawiam
Mariusz Kawalec
2021-01-06 19:22

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2021-01-06 19:22

Skocz do: