Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2020-01-28 18:03)Podróżni. napisał(a):  Panie Radny Kawalec, zwracamy się do Pana w imieniu kilkudziesięciu osób jadących z przystanku położonego w sąsiedztwie Urzędu Gminy Mielec. Codziennie korzysta z niego dość spora liczba podróżnych, którzy w deszczowe czy upalne dni oczkuje w niezbyt komfortowych warunkach na przyjazd autobusu, korzysta ze schronienie w okolicznych sklepach czy nawet z pomieszczeń U.G. Czy nie można porozumieć się z sąsiednią gminą Czermin, w sprawie ustawienia przystanku dla dobra mieszkańców obu gmin. Liczymy na przychylność Panów Wójtów oraz na Pana operatywność w tej sprawie.http://forum.wolamielecka.info/images/smilies/undecided.gif

Po tym wpisie podjąłem działania, ale niestety nie przyniosły one efektu Sad

Pozdrawiam Mariusz Kawalec

(2020-11-28 10:50)Qłusak napisał(a):  Panie Radny, w dniu bodajże 15.11.2020r zamieścił Pan pismo (prośbę) do Pana Posła na sejm, Fryderyka Kapinosa z prośbą o podjęcie starań w celu oświetlenia i odpowiedniego oznakowania przejścia dla pieszych obok Delikatesów, oraz budowy ronda obok tychże. Czy Pan poseł przejawił jakiekolwiek zainteresowanie tym naprawdę palącym problemem dla mieszkańców Woli Mieleckiej i mieszkańców okolicznych miejscowości. Mam nadzieje że Pan poseł nie przebudzi się dopiero bliżej wyborów i nie zacznie przejawiać zainteresowania problemem, albo w ogóle go oleje. Może budowa wjazdu na autostradę w Sędziszowie Małopolskim jest pilniejszą sprawą niż lokalne problemy mieszkańców.

Dwa dni po umieszczeniu pisma w internecie, rozmawiałem z Panem Kapinosem i podjął On już działania.
Jestem dobrej myśli, że uda się poprawić bezpieczeństwo w tym temacie.
Możliwe, że zamiast ronda, będą światła na skrzyżowaniu pod Delikatesami.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec
2020-11-29 14:26

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2020-11-29 14:26
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: