Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Gość

Goście
Gość

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Nie wiem czy dobrze liczę ale w gminie jet 13 000 z małym haczykiem mieszkańców proponowana cena za śmieci jest 25 zł na osobę daje to 3 900 000 na rok planowane wydatki 3 192 468 różnica wynosi 707 tysięcy czyli wychodzi po 54 zł na osobę na rok to gmina jakieś prezenty planuje za nasze pieniądze nam sprawić czy jak , a już doliczyłem się te cztery złote co mają mi obniżyć za kompostownik to sobie planują wziąć w opłacie głównej za śmieci ale sprytnie. Panie Wójcie tak się bawić nie będziemy ja wiem, że ma Pan zdolnych księgowych ale po tej stronie też nie siedzą barany tak na bezczelnego w biały dzień jak to tak.
Proponuję 22 zł za osobę/ miesiąc daje nam to 3 432 000 czyli i tak ponad 200 tys więcej od planowanych wydatków i 484 532 od kwoty przetargu
i minus oczywiście bonifikata za kompostowanie 5 zł na osobę /miesiąc (co uważam że jest po taniości jak to się mówi jak dla Pana). Biorąc pod uwagę że szum o podwyżkach śmieci przygotował już społeczeństwo że będzie grubo myślę że taką stawkę prędzej ludzie łykną. A wszystkim wiadomo że pazerność nie tuczy. Ponadto proponuję skończyć żarty z tymi którzy migają się od płacenia za śmieci albo co gorsze w ogóle kosza nie posiadają, a są tacy tudzież w miejscowościach gdzie jest kanalizacja pogonić towarzystwo z tematem wpinania się do sieci - tam właśnie leżą NASZE pieniądze.
Taką właśnie propozycję kieruję przez Pana Kawalca na sesję RG czy wcześniej na komisję. Natomiast pewnie jak wszyscy chciałbym zobaczyć nagranie zwłaszcza z tej komisji bo tu już chodzi o poważne pieniądze i ciekaw jestem jak zachowają się klakierzy bo z powyższych wyliczeń wychodzi że cena została solidnie przewalona.
2019-12-12 23:06

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-12-12 23:06
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: