Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Gość

Goście
Gość

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2019-12-05 22:03)Gość napisał(a):  Nie ma znaczenia

Uważam. że ma kolosalne znaczenie. W dzisiejszych czasach są możliwości ku temu aby widzieć i wiedzieć jak zachowują się ludzie wybrani przez nas do sprawowania większej lub mniejszej władzy w naszym imieniu. Czy uczciwie i godnie nas reprezentują, czy dbają o nasze interesy. Słuchanie ale i obserwowanie posiedzeń komisji oraz sesji rady gminy daje pogląd na to kogo wybraliśmy i czy warto człowiekowi zaufać kolejny raz. Właśnie na posiedzeniach komisji można zaobserwować zaangażowanie radnych same sesje to przeważnie "kto za/przeciw/ kto wstrzymał się" a dyskusja jest o ile Pan Cygan łaskawie pozwoli. Sądzę, że należy patrzyć na ręce ludziom wydającym nasze pieniądze, choć komuś to może jest nie na rękę. W tej radzie widać wyraźnie wręcz wrogie nastawienie do siebie dwóch "obozów" i to nie jest za dobre praktycznie połowę czasu od początku tej kadencji zmarnowano na czcze dyskusje i chwytanie się za słowa.
Niebawem dyskusja o nowych cenach za śmieci bardzo jestem ciekawy jak radni do tego tematu podejdą. Czy bez mrugnięcia okiem ceny równo poszybują w górę bo na to się zanosi, czy zostanie ta sprawa przemyślana i ceny zostaną zróżnicowane pod kontem segregacji, posiadania kompostownika itd. Powiem szczerze sam kompostownik posiadam bo tak się zadeklarowałem ale skoro nikt nie docenia tego, że jednak jakby zwolniłem gminę z obowiązku odbierania tych odpadów od siebie, a relacja cenowa pozostanie taka sama jak do tej pory zrezygnuje z kompostowania i będę wystawiał te brązowe worki przecież to jedne pieniądze dla mnie.
2019-12-05 23:00

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-12-05 23:00
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: