Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Gość

Goście
Gość

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Witam
nie powiem abym zawsze zgadzał się z Panem Kawalcem często nawet krytykowałem jego zachowanie ale po ostatniej sesji RG szlag mnie trafia pomijając fakt tego alkoholu w Podleszanach który jest grubymi nićmi szyty bo w myśl tak tworzonych uchwał jeśli obok siebie będą dwa zakłady ślusarski to jeden z nich będzie można zniszczyć pod byle pretekstem tylko dlatego że jeden z przedsiębiorców ma kolegę w jakimś gremium. Panie sołtysie z Podleszan, konkurencję można "wykończyć" w sposób cywilizowany a Pan powinien zachować bezstronność w takich sprawach.
Natomiast bardziej wkurzyła mnie sprawa nagrywania komisji, uważam że jeśli Panom i Paniom radnym nie pasuje, że ludzie patrzą im na łapki to chyba nie ma problemu ze złożeniem mandatu natomiast większość wyborców w tym i ja chciałoby wiedzieć i widzieć jak zachowuje się ich przedstawiciel w RG, jak głosuje kiedy czy i jak zabiera głos w dyskusji choćby po to aby nie popełnić błędu przy następnych wyborach (widać przecież, że jest maszynka do głosowania, ze cztery osoby zajmują głos i próbują dyskutować są osoby które od ślubowania nie zajęły chyba w ogóle głosu) . Oczywiście w świetle wykładni, którą przedstawiono na sesji przeciwnicy nagrywania mają rację jest problem z administrowaniem danych przez Pana Kawalca choć i z tego myślę że jest wyjście natomiast nic nie stoi na przeszkodzie aby gmina nagrywała komisję a dane tzw wrażliwe, niejawne wypikać (zresztą o jakich tajnościach wy tam rozmawiacie) Ewidentnie jest to nastawienie na nie ze strony radnych stojących po stronie Wójta. Sytuacja taka doprowadzi że przy kolejnych wyborach ludzie podziękują tej "dobrej zmianie w gminie" szkoda że dopiero za cztery lata, tak że Pan Krawczyk i Kawalec przyszłe wybory mają wygrane jeśli umiejętnie rozegrają tą kadencję i mimo, że nie głosowałem na Was obecnie mielibyście mój głos bo w tej kadencji zaczyna źle się dziać. Czy w sprawie tego nagrywania nie należałoby zasięgnąć opinii zebrań wiejskich w poszczególnych miejscowościach w końcu mieszkańcy wsi mają chyba prawo wpływać na to czy i jak są informowani o bieżących sprawach.
Pozdrawiam
2019-12-03 13:24

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-12-03 13:24
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: