Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2017-09-28 08:11)Wolok napisał(a):  Panie radny my mieszkańcy nie wiemy jaki status prawny posiada ta droga, czy ta droga jest własnością prywatną czy to droga gminna, to po pierwsze. Po drugie, na zamieszczonym przez Pana filmie nie widać aby ta droga miała jakikolwiek odwodnienie w postaci przydrożnego rowu, co zapewne utrudnia jej stabilizację. Mieszkańcy szukają winnego wszędzie poza sobą.

Po pierwsze jak gmina ma wykonać jakąś inwestycje, to ma to wykonać dobrze ! i nieistotna w tym wypadku jest kwestia własności gruntu.
Droga ta ma jednak status drogi gminnej.
Gdyby gmina robiła kanalizację na Pańskim terenie, to czy mogłaby zrobić to niedbale?
Po drugie mówiąc o odwodnieniu, nie bulwersuje Pana zasypany kanał? Dziwne...
Oczywiście odwodnienie wzdłuż drogi poprawia sytuację w użytkowaniu. W tej sytuacji pokazuję stan po inwestycji i nie widzę związku odwodnienia do np. gliny, która jest na wierzchu.
Sugeruje Pan, że to może wina mieszkańców. W czym mieszkańcy są tu winni?
Mieli sami nawozić odpowiednie warstwy gruntu i wynajmować sprzęt, żeby je zagęścić?
Ja obserwując drugą kadencję jako radny inwestycje w naszej gminie mam w tej sprawie wiele uwag.
Ani poprzedni wójt, ani obecny w moim przekonaniu sobie z tym nie poradzili.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec
2017-09-28 19:16

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2017-09-28 19:16
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: