Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2015-12-08 11:19)Gość napisał(a):  Witam
Strasznie cicho na tym forum, więc poruszę stare tematy.
1 - Co z wydajnością przepompowni w okresie letnim.
2 - Ulgi dla rodzin wielodzietnych - obiecywał się Pan zając tym tematem w tym roku
3 - GZGK - co z nadpłatami za wywóz śmieci, czy znowu te pieniądze trafią na konto Gminy jako ukryty podatek

4 - Czy widział Pan lub czy odbierał ktoś z Gminy odbierał świeżo utwardzone pobocza na ścieżkach ?
Wg mnie wysypanie samego kamyka sprawy nie załatwia !!
Skosy są zrobione w stronę DROGI a nie rowów,woda stoi na drodze i całe pobocze rozmięknie (Już po deszczach pojawiły się pierwsze dziury)
Pobocze jest słabo utwardzone bo już po dwóch dniach od remontu były ślady aut zsuwających się do rowu (jadąc od strony Rzędzianowic po prawej stronie zaraz na początku)

Ścieżka ta wykorzystywana jest przez rodziców dowożących dzieci do szkoły, chodzą nią też dzieci ( duży ruch koło 8 i 13 godziny) ale jest też wykorzystywana jako skrót omijający krzyżówkę przy Delikatesach i w godzinach rannych często widziałem tam auta ekip budowlanych (szerokie dostawczaki) wymuszające zjechanie na pobocza.
Jest to droga bardzo uczęszczana z miękkimi poboczami i głębokimi rowami o szerokości dla 2 małych osobówek, większe autka muszą uciekać na mostki by się rozminać

Witam,
Ad1. Sprawa wydajności ujęć wody w naszej gminie wymaga dużego wkładu finansowego. W 2016 r. będziemy przebudowywać ujęcie wody w Chorzelowie. Rozważamy połączenie wodociągu od Złotnik do Rzędzianowic , aby można było w razie awarii bądź niedoboru uzupełniać te dwa ujęcia wzajemnie.
Ad2. Na jednej z sesji w wolnych wnioskach zgłosiłem, że nie będę w stanie w tym roku tego pomysłu zrealizować (brak czasu). Poprosiłem Pana Wójta o ewentualne wyznaczenie pracowników, którzy by się tym zajęli.
Przygotowanie z mojej strony projektu ma sens, jeżeli będziemy mięli na jego realizację pieniądze.
Ad3. GZGK to woda i ścieki, a nie śmieci (tylko wyjaśniam). Nie potrafię na to pytanie precyzyjnie odpowiedzieć. Nie wiem na tą chwilę jaki jest wynik finansowy. Pieniądze z gospodarki śmieciowej nie mogą trafić jako podatek do gminy. Po nowym roku będzie nowy regulamin i nowy przetarg i tu też wiele może się zmienić.
Ad4. Sprawa ścieżek jest przeze mnie chyba na każdej sesji poruszana. W tej sprawie byłem i dzwoniłem niejednokrotnie też do gminy. Zgadzam się, że pobocza są źle wykonane i czekam na poprawę.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec
2015-12-08 21:19

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2015-12-08 21:19
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: