Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
Autor Wiadomość
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy
(2015-04-24 07:31)wiesiek napisał(a):  Już w 2013 roku pytałem na forum :

Skąd gmina wiedziała ile będzie kosztował wywóz tych śmieci, skoro w momencie głosowania stawek nie było wiadomo kto będzie te śmieci zbierał??
Ile gmina planuje zarobić na ustawie śmieciowej i na co ten zysk przeznaczy ??

Uzyskałem wtedy informację że gmina nie może zarabiać na gospodarce śmieciowej

Teraz słyszę o nadpłatach pomimo tego że że na przełomie roku była informacja o tym że dużo gospodarstw nie płaci i są zaległości
Nie może być tak że sumienne płacący finansują nieuczciwych, z których gmina i tak wcześniej czy później ściągnie te pieniądze z odsetkami

Gmina jeżeli nawet zarobi na śmieciach nie może tego przenieś na inne działy. Pieniądze te muszą zostać w tym dziale. Może np. dołożyć dodatkowy odbiór lub zorganizować więcej dodatkowych wywozów.
Gmina faktycznie nie wiedziała ile nas to będzie kosztowało, ale ta sytuacja nie zależała od gminy. Ustawa jest debilna.
Propozycję poprzedniego wójta były jeszcze wyższe o czym pisałem tu ... kliknij
Jak z tego wynika moje wyliczenia były najbliższe rzeczywistości.
Kolejny przetarg będzie dokładniej już przeliczony i liczę na to, że dla nas mieszkańców tańszy.
Pozdrawiam Mariusz Kawalec
2015-04-26 13:44

Wiadomości w tym wątku
Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11, 12:12
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2015-04-26 13:44
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomasz Ortyl -Gmina Mielec - 2017-09-25, 09:30
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - TO JA jasiekz Zowirzbia - 2019-11-28, 14:01
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszkaniec W.M - 2021-01-03, 18:51

Skocz do: