Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dotacje zewnętrzne z rezerwy ogólnej
Autor Wiadomość
Gość

Goście
Gość

Dotacje zewnętrzne z rezerwy ogólnej
U nas na kanalizacje czy stacje uzdatniania wody ani złotówki dofinansowania, a popatrzmy jak robią inne gminy
https://m.facebook.com/story.php?story_f...2677170977

Stacja uzdatniania wody i kanalizacja
http://www.rdn.pl/news/okolo-3-mln-zloty...y-tuszymie

Jak widać są to miliony złotych pozyskanych z rezerwy ogólnej budżetu państwa z której my w ogóle nie korzystamy. U nas dotacje tylko na drogi i ewentualnie boiska sportowe, a tam gdzie najwięcej inwestujemy czyli kanalizacja nic. Z rezerwy ogólnej gmina przeclaw planuje korzystać co rok, dlaczego my nie próbujemy??

Podobnie z programem maluch+. To nie tylko dopłaty na kilka lat ale również ogromne środki na modernizacje budynków na potrzeby żłobków. Gmina Przeclaw dostała 1,65mln złotych na remont budynku.

Ta sama gmina niedawno dostała pół miliona na nowy wóz strażacki...

Radny Krawczyk coś ostatnio na sesji próbował, ale nie potrafił tego wypunktować. Za zaoszczędzone pieniądze na inwestycjach, które robimy za własne środki moglibyśmy już zrobić dużo więcej.
2020-08-12 07:45
Gość

Goście
Gość

RE: Dotacje zewnętrzne z rezerwy ogólnej
Bo Krawczyk się jąka jeśli trzeba cis powiedzieć z poza kartki którą ma przed sobą. I pomyśleć że miał być Wojtem
2020-08-13 11:41
Gość

Goście
Gość

Panie radny, za co dostałem bana? Za merytoryczny post? Przecież nikogo nie obraziłem?
2020-08-13 20:05
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
(2020-08-13 20:05)Gość napisał(a):  Panie radny, za co dostałem bana? Za merytoryczny post? Przecież nikogo nie obraziłem?

Witam,

Nikomu nie dałem bana - jak już wielokrotnie pisałem nie cenzuruje tego forum.
Proszę dokładnie sprawdzić i ewentualnie powtórzyć wpis.
Celem tego forum jest merytoryczna wymiana poglądów, więc banowanie i cenzurowanie opinii inne niż moje nie sprzyjałyby temu założeniu.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec
2020-08-13 20:55
Gość

Goście
Gość

Pisze z innej sieci. Bana mam tam gdzie pisałem ten temat.

Dzięki za wyjaśnienia
2020-08-14 10:19
Admin

Administratorzy
Techniczny, Pomocnik
(2020-08-14 10:19)Gość napisał(a):  Pisze z innej sieci. Bana mam tam gdzie pisałem ten temat.

Dzięki za wyjaśnienia

Proszę podać adres IP lub nazwę użytkownika jeśli było to zarejestrowane konto to cofniemy blokadę. Ban mógł zostać nałożony tylko w przypadku wysyłania SPAMU z danego IP lub konta.
2020-08-14 16:10
Gość

Goście
Gość

Czyli jednak się da...
https://www.gmina.mielec.pl/dofinansowan...dzianowice

Oby częściej. Na kanalizacje można wnioskować do premiera z rezerwy ogólnej.
2020-08-26 21:59
Alaric

Goście
Gość

(2020-08-12 07:45)Gość napisał(a):  U nas na kanalizacje czy stacje uzdatniania wody ani złotówki dofinansowania, a popatrzmy jak robią inne gminy
https://m.facebook.com/story.php?story_f...2677170977

Stacja uzdatniania wody i kanalizacja
http://www.rdn.pl/news/okolo-3-mln-zloty...y-tuszymie

Jak widać są to miliony złotych pozyskanych z rezerwy ogólnej budżetu państwa z której my w ogóle nie korzystamy. U nas dotacje tylko na drogi i ewentualnie boiska sportowe, a tam gdzie najwięcej inwestujemy czyli kanalizacja nic. Z rezerwy ogólnej gmina przeclaw planuje korzystać co rok, dlaczego my nie próbujemy??

Podobnie z programem maluch+. To nie tylko dopłaty na kilka lat ale również ogromne środki na modernizacje budynków na potrzeby żłobków. Gmina Przeclaw dostała 1,65mln złotych na remont budynku.

Ta sama gmina niedawno dostała pół miliona na nowy wóz strażacki...

Radny Krawczyk coś ostatnio na sesji próbował, ale nie potrafił tego wypunktować. Za zaoszczędzone pieniądze na inwestycjach, które robimy za własne środki moglibyśmy już zrobić dużo więcej.
It is essential to address these concerns with your local government representatives and explore potential avenues for securing additional funding. You mentioned that Councilman Krawczyk attempted to raise this issue during a session but was unable to provide specific examples. It may be beneficial to gather more information and evidence to support your case.

Consider discussing these concerns with other gbwa community members, organizing meetings or town hall sessions to raise awareness, and collaborating with local officials to explore alternative funding sources or grants that could be available for your municipality's projects.
2023-06-24 06:24
sonimart

Zarejestrowani
Nowicjusz
Krawczyk struggles with his speech whenever he has to speak off the cuff, without the paper in front of him. It's interesting to think that he was originally meant to be Wojt.
2025-01-16 04:55

Skocz do: