(2019-12-06 18:44)Gość napisał(a): Macie temat zastępczy o nagrywaniu. Zamiast jakoś się wytłumaczyć z podwyżek podatków czy śmieci to będziemy się rozwodzić na temat nagrywan. A co to zmieni czy obywatel chce czy nie
Właśnie po to powinny być nagrywane komisje aby potem wiedzieć komu podziękować za podwyżki niebawem będą to śmieci i chciałbym widzieć kto za czym głosował i jak argumentował swoją decyzję, na nagraniu z gminy zobaczycie tylko "komisja większością głosów zaopiniował pozytywnie" wygłoszone w pozycji na baczność i uniżonym tonem , Gygan nie dopuści do głosu oponentów bo na dyskusje był czas na komisji i pozamiatane-zobaczycie.
Można i tak że "co to zmieni" ale ludzie to nie czasy dyktatury komunistycznej i z głosem ludzi trzeba się obecnie liczyć, ja mogę i płacić większe podatki i więcej za śmieci ale do cholery jak to wygląda kiedy podnosi się diety na wniosek chyba trzech radnych których nie ujawnia się z imienia i nazwiska bo nie to pachnie jakąś dyktaturą dla zatkania gęby przy okazji rzuca się ochłap dla sołtysów (notabene chyba był to nawet bubel prawny cofnięty przez wojewodę do poprawienia) no to jak to jest. Gmina zadłuża się aby robić kanalizację a tu lekką ręką rozdaje się kasę, ja myślę że jeśli ktoś chce działać społecznie to nie liczy na apanaże a jeśli tak to szkoda jego i naszego czasu. Czy uważacie że radnym, którzy właściwie ani razu nie zajęli głosu w jakiejkolwiek sprawi i robią za maszynki do głosowania mamy ładować kasę do kieszeni no zastanówmy się. Właściwie to po co chodzić na wybory przecież i tak to niczego nie zmieni, po co łapać przestępców, po co chodzić do kościoła, po co się uczyć (choć to akurat może zły przykład niektórym nauka faktycznie nic nie pomogła) po robić to lub tamto, siedźmy jak durne barany i czekajmy na mannę. Mamy prawo patrzyć ludziom przez nas wybranym na ręce a oni powinni mieć tego świadomość by nie przyszło nikomu do główki na państwowej posadzie robić jakieś prywatne wały temu właśnie ma służyć nagrywanie.
Patrząc po tych kwotach to cena śmieci wzrośnie w tym roku dwukrotnie - super.
Nie widzę tu kwoty jaką gmina otrzymała za posegregowane śmieci bo chyba coś otrzymała?