Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skarga na wójta
Autor Wiadomość
Gość

Goście
Gość

Skarga na wójta
Na najbliższej radzie w punkcie obrad jest punkt odnośnie skargi na wójta. Po kliknięciu w we punkt otwiera się strona odnośnie decyzji że skarga jest bezzasadna. I tu jest właśnie moje pytanie dlaczego skarga została uznana jako bezzasadna mimo tego że sesja i poszczególne komisje się jeszcze nie odbyły? Kto podejmuje takie decyzje? I dlaczego nie ma uzasadnienia takiej decyzji?
2017-10-20 10:14
Mariusz K.

Główny Administrator
Główny Administrator
Reputacja: 0
RE: Skarga na wójta
(2017-10-20 10:14)Gość napisał(a):  Na najbliższej radzie w punkcie obrad jest punkt odnośnie skargi na wójta. Po kliknięciu w we punkt otwiera się strona odnośnie decyzji że skarga jest bezzasadna. I tu jest właśnie moje pytanie dlaczego skarga została uznana jako bezzasadna mimo tego że sesja i poszczególne komisje się jeszcze nie odbyły? Kto podejmuje takie decyzje? I dlaczego nie ma uzasadnienia takiej decyzji?

Komisja Rewizyjna rozpatrując skargę mieszkańca na wójta, uznała ją za niezasadną.
Troje członków komisji tak uważało, a ja się wstrzymałem.
Na tej podstawie na sesję przygotowano właśnie taki projekt uchwały.
Jeżeli Rada Gminy jednak stwierdziłaby inaczej, to może zmienić treść uchwały.
Taka jest procedura.

Z moich obserwacji wynika, że gdyby jednak skarga była zasadna, to też znalazłaby się grupa radnych, która udowadniałaby, że czarne jest białe, aby również skargę uznać za niezasadną.
Przykład tu:
Skarga na dyrektora SOKiS
http://www.wolamielecka.info/index.php?news&nid=873

Pozdrawiam Mariusz Kawalec.
2017-10-22 16:38
Gość

Goście
Gość

RE: Skarga na wójta
Dzięki za wyjaśnienie
2017-10-23 16:14

Skocz do: