W odpowiedzi na powyższy post wyjaśnię kilka spraw dla osób, które to czytają.
Powyższy wpis dotyczy tego fragmentu sesji
...tu kliknij ... gdzie wójt Piątek podał przykłady jak duże pieniądze i na co zostały wydane za poprzedniego wójta Gacka.
W tamtej kadencji z obecnych radnych było osiem osób na piętnaście. Daje to niecałe 54%, a nie 70%. Radni często mają taką wiedzę jaką się z nimi podzieli wójt lub pracownicy. Nie zawsze jest możliwość dotarcia do wszystkich kruczków i szczegółów. Jeżeli wójt ma jakieś inne zamiary to pracownicy nie będą się mu narażać i będą radnym prezentować to co On im każe. Jeżeli chodzi np. o obszar przemysłowy w Woli Mieleckiej i Woli Chorzelowskiej to wiedza jaką nam przekazano była na poziomie oceny miernej (oceniam to na podstawie informacji jakie mamy obecnie).
Radni aby podejmować dobre decyzje muszą mieć przedstawione rzetelne informacje i nie mogą ulegać naciskom, a niestety i tak bywało.
To co wójt Piątek wymienił powinno otworzyć oczy jak można wydawać gminne czyli NASZE! pieniądze. Kwota jest duża i można byłoby sporo inwestycji wykonać. Dlatego domyślam się, że takie informacje niektórych irytują.
Zarzut w stosunku do mnie, że jestem wazeliniarzem jest tak samo celny jak to, że mam warkocze.
Wiem, że jest spore grono, które zawiodłem tym, że minęło dwa lata, a ja z obecnym wójtem mam normalne relacje. Liczyli, że zaraz będzie między nami konflikt.
Szanowni Państwo mam nadzieję, że wyjaśniłem trochę kulisy działania Rady Gminy.
Dla dobra całej naszej społeczności życzę dobrej współpracy w samorządzie, a Państwu życzę Szczęśliwego Nowego 2017 Roku