CACEK
Gość
|
RE: Czy Wola Mielecka powinna przyłączyć się do Mielca?
Czego obawiają się wójt Gacek i Przewodniczący Rady Gminy ? Słuchając ich wypowiedzi na ostatniej sesji Rady Gminy która odbyła się 12. grudnia, zauważyłem że tych panów ogarnął jakiś dziwny niepokój, związany z tocząca się dyskusją na forum internetowym. Tematem jest kwestia przyłączenia naszej miejscowości do Mielca.Temat ten na sesji wywołał, jak by na czyjeś zamówienie nie kto inny tylko radny Kędzior. Całą dyskusję rozwinął przewodniczący Rady udając zdziwionego całą sprawą. Zapominając jednocześnie że kilka dni wcześniej na połączonych komisjach radny Kawalec przez ponad godzinę starał wyjaśnić jemu i radnym jak sprawa wygląda. Przewodniczący próbował dezawuować wartość umieszczanych tam przez mieszkańców swoich racji, jakoby brakiem danych osób tam piszących. Najbardziej rozśmieszył mnie radny Kędzior, który domagał się osobnej sesji zdjęciowej, bo jak twierdzi nie jest rozpoznawany przez żonę, dzieci i wnuki. Panie radny z tego co zauważyłem śledząc większość sesji to co ma Pan nam do zaprezentowania to ten wystający kołdun opadający na kolana. Jestem zbudowany postawą naszego Pana sołtysa który nie dał się wciągnąć w rozgrywkę zainicjowaną przez przewodniczącego. Słuchając wypowiedzi Pana wójta na ten temat można by odnieś wrażenie że wójtowi bliżej do kaznodziei niż do wójta. Ale to tylko moje odczucie. Potraktowanie tej sprawy w sposób raczej rubaszny niż poważny może świadczyć o braku koncepcji i niepewność w ocenie dalszego rozwoju obecnej sytuacji. Sprawę braku dwóch krótkich brakujących odcinków chodnika w miejscach bardzo niebezpiecznych, od delikatesów "Centrum do mostu około 50mb., i od skrzyżowania do Ścieżek, około 120mb .wójt skwitował krótko, brak funduszy. Jakoś na kupno i remont nowej siedziby, wójtowi funduszy nie brakuje. Coraz więcej mieszkańców naszej miejscowości jest zawiedzionych nie zrozumiałą postawą wójta, jaką przejawia w stosunku do problemów mieszkańców Woli Mieleckiej.
|
|
| 2011-12-23 17:51 |
|