Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy powinna powstać strefa przemysłowa w Woli Mieleckiej?
Autor Wiadomość
LIDIA

Goście
Gość

RE: Czy powinna powstać strefa przemysłowa w Woli Mieleckiej?
Mieszkańcy naszej wsi są podzieleni w opiniach dotyczących powstania strefy. Dla jednych argumentem przemawiającym za, jest stworzenie nowych miejsc pracy oraz zyski płynące do kasy gminy. Ale są i tacy mieszkańcy którzy mają obawy związane z działalnością strefy. Takie jak skażenie środowiska, hałas, toksyczne wyziewy, duże natężenie ruch samochodów ciężarowych przez Starą Wolę gdzie budynki mieszkalne usytuowane są tuż przy drodze. Szczególnie zaniepokojeni są mieszkańcy którzy będą sąsiadami tej strefy. Pamiętam jaką histerię wśród mieszkańców tej części wsi położonej przy drodze w kierunku Rzędzianowic wywołałą wiadomość o planowanej budowie wieży przekażnikowej telefoni komórkowej. Ta część Woli wszczęła protesty sprzeciwiając się tej inwestycji w obawie o zagrożenie zdrowia i życia, bo tak uzasadniała swoje obawy i lęki. Zasada "moja chata z kraja" pokutuje wśród mieszkańców naszej wsi. Błędne jest podejście do sprawy, że jeśli problem nie dotyczy mnie i mojej okolicy, to znaczy że ten problem nie istnieje. Dzisiaj ta część Woli w większości jest za powstaniem strefy, uważając że skoro nie jest to u nich za płotem to zagrożenia nie ma.
2011-12-19 19:53

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy powinna powstać strefa przemysłowa w Woli Mieleckiej? - LIDIA - 2011-12-19 19:53
RE: Czy powinna powstać strefa przemysłowa w Woli Mieleckiej? - Jestem za powstaniem stre - 2012-01-19, 10:43

Skocz do: