(2013-03-19 18:52)zzz napisał(a): Dziwne zwolennik PiS i Popiołka na przewodniczącą podał zwolenniczkę PO.
Chyba świat się przekręca do góry nogami???????????? 
Czuję się wywołany do tablicy, więc odpowiem na to dlaczego podałem Magdalenę na przewodniczącą. Zarówno siebie jak i Magdę oceniam jako osoby, które są zwolennikami rozsądku i pracy merytorycznej, a nie partii. Partie, to jest coś, co często nie pozwala nam na rozsądne decyzje, bo liczą się interesy partii. Nie wiem nawet jakiej partii zwolenniczką jest Magdalena. Ja nie jestem w żadnej partii, a jestem w radzie po, to by pracować dla dobra całej gminy. Dla mnie oczywiste jest, że w tym wypadku dobrze można wykonać swoją pracę tylko z ludźmi rozsądnymi, uczciwymi i pracowitymi. Za taką uważam Magdalenę Banię dlatego zgłosiłem ją do tej roli.
W każdej partii są ludzie wartościowi i karierowicze dlatego kierowanie się w samorządzie tylko tym z jakiej partii ktoś się wywodzi nie jest dobrą miarą.
Myślę, że, gdyby ludzie mądrzy i rozsądni łączyli siły dla pracy na rzecz innych ponad podziałami partyjnymi to świat dopiero, wtedy stanął, by na nogach. Uważam, że teraz właśnie stoi na głowie.
Mariusz Kawalec