WOLOK
Gość
|
RESTREFA: Czy powinna powstać strefa przemysłowa w Woli Mieleckiej?
Panie wójcie, słuchając Pana wystąpienia na sesji 3 sierpnia Rady Gminy na temat strefy, jestem w totalnym szoku, szczęka mi wypadła z zawiasów. Takich kłamstw i takich bredni nie słyszałem od dawna. Pytam jak to jest że niema jeszcze planu zagospodarowania terenu a firma Fotowolframikia będzie skarżyć gminę o odszkodowanie za nieuchwalenie tego planu, jaki problem, niech idzie na strefę na Wojsławiu. Panie wójcie Pan się pogrąża mówiąc takie banialuki, czy Pan się nie słyszy co Pan bredzi? Gdzie są Pańskie zapewnienia przed i po wyborcze że takiej strefy nie będzie. Są pewne granice zakłamania. Powinien Pan jasno i uczciwie powiedzieć, że jest lobby w urzędzie marszałkowskim w Rzeszowie, które pilotuje to przedsięwzięcie, a Pan jest tylko usłużnym wykonawcą ich poleceń. Podobny przykład mamy w gminie Dębica, gdzie wójt tej gminy mówi wyraźnie że inwestycja w budowę ocynkowni wyszła z urzędu marszałkowskiego i została mu narzucona. Powstanie strefy którą Pan jak i Pański poprzednik, tak z uporem maniaka rekomendujecie, jest co najmniej BARDZO, BARDZO ZASTANAWIAJĄCE. Panie wójcie, pytam jako mieszkaniec tej miejscowości, czyich interesów Pan jako wójt tej gminy pilnuje, naszych cze lobby usadowione w urzędzie marszałkowskim? Wybory za pasem, radzę Panu zastanowić się czy warte jest taka wiernopoddańcza postawa w stosunku do tego gremium usadowionego daleko od naszej gminy, narzucające Panu swoje pomysły, nie zgodne z interesem mieszkańców tej ziemi.
|
|
| 2018-08-08 09:39 |
|