Mariusz K.
Główny Administrator
Reputacja: 0
|
RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej
Pieniądze, które mają być na tą placówkę wsparcia dziennego będą z puli na sport i na szkoły. Nam mówiono przy powstawaniu tej placówki, że dzieci będą miały tam specjalistów do dyspozycji. Teraz to funkcjonuje podobnie jak świetlica szkolna, więc mija się to z założeniem, a pieniądze się rozchodzą. Ja jestem za tym, że to ma być placówka wsparcia dziennego, gdzie faktycznie specjaliści pracują nad rozwojem tych potrzebujących dzieci. Dzieci, które tam trafiają też powinny być oczywiście te, które potrzebują takiego wsparcia.
Jak mówiłem na sesji nie jestem przeciwny placówce wsparcia dziennego, tylko chciałbym, żeby działała tak jak nam mówiono na początku. Przeciwny jestem obecnej formie.
Do OBSERWATORA
Co do Rzędzianowic to chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten chodnik jak najbardziej, im się należy. Jako radny gminny mam dbać o rozwój całej gminy. Zapewniam, że gdybym ciągnął tylko do siebie nic bym nie zyskał. Jeżeli ktoś zarzuca mi, że nic nie robię dla naszej miejscowości to nawet nie będę się do tego odnosił. Co do turnusów "zdrowotnych" nic o tym nie wiedziałem. Dziękuję za uwagi. Konstruktywna krytyka zawsze jest wskazana.
Mariusz Kawalec.
|
|
| 2013-11-17 12:12 |
|