Oświadczenie majątkowe Mariusza Kawalca
Autor Wiadomość
Mam pytanie do radnego Kawalca
Na podstawie jakiego konkretnego przepisu nie umieścił pan w oświadczeniu majątkowym dochodów osiągniętych z tytułu zatrudnienia w 2015 roku?
Od kilku lat nagrywa pan filmy ze wszystkich zebrań wiejskich, sesji rady gminy czy spotkań sołeckich i wtedy pan tłumaczy się żeby wszystko było jawne i dostępne dla wszystkich a gdy chodzi już o pana to nie potrafi pan odpowiedzieć na jedno pytanie. Ma pan coś do ukrycia czy tylko jest pan dwulicowy?
Do powyższych postów.

Oświadczenie majątkowe jak sama nazwa wskazuje ma za cel określić mój majątek.
Wszystkie składniki mojego majątku zgodnie z prawem są podane.
Kwestia moich zarobków jest wykazana w PIT-XX, który jak każdy musiałem złożyć w US.
Mój pracodawca zastrzegł sobie, że nie mogę ujawniać moich zarobków.
Skoro nie pracuje w jednostkach samorządowych, tylko w prywatnej firmie, to nie widzę powodów, aby mieszkańcy mogli mieć o to jakieś podejrzenia.
Jeżeli ktoś posądza mnie o przekręty zgłasza to odpowiednim organom.
Sprawdzają one mój majątek z zarobkami i jeżeli coś się nie zgodzi, to te organy już wiedzą co dalej mają robić.

Szanowni Państwo, nie macie się co obawiać o moją uczciwość czy dwulicowość.
Co do dwulicowości to raczej osoba pytająca w powyższych postach ma problem z określeniem swojego imienia i nazwiska.

Odpowiedź z mojej strony jest wyczerpująca i na kolejne pytania (zaczepki) nie będę reagował.
Artykuł odnośnie oświadczenia majątkowego jasno określa co w owym oświadczeniu ma się znajdować i wyjątków dla pana radnego nie przewiduje. Swoją wypowiedzią dosadnie udowodnił pan, że niczym się pan nie różni od grupy, którą tak piętnuje, wytyka jej błędy i łamanie prawa.
Jest pan uczciwy bo sam tak uważa.
Ludzi którzy o coś konkretnego pana zapytali oskarża o dwulicowość i zaczepki.
Odrobinę więcej samokrytyki.
Widzę że założenie przeze mnie tego tematu przyniosło efekt i w najnowszym oświadczeniu ujawnił pan swoje dochody. Chyba należą mi się przeprosiny bo zarzucał mi pan dwulicowość a jak widać to pan nie był uczciwy wobec nas wyborców. I jest mi wstyd że osoba która nie potrafi poprawnie interpretować prawo jest moim reprezentantem w radzie gminy. PS. Żeby nie było to nie ja jestem tym donosicielem do CBA.
(2017-07-04 20:03)Gość napisał(a):  Widzę że założenie przeze mnie tego tematu przyniosło efekt i w najnowszym oświadczeniu ujawnił pan swoje dochody....

Wpływ tego co pan tu pisał na forum na kształt mojego oświadczenia majątkowego jest taki sam jak pański wpływ na loty w kosmos!

Pominąłbym tu odpowiedź, ale z szacunku do innych napiszę tylko:
moje wyjaśnianie kwestii prawnych w sprawach oświadczeń majątkowych trwały długo i po ostatecznym wyklarowaniu się jak mam w mojej sytuacji postąpić złożyłem uzupełnienie do wcześniejszych oświadczeń, a nowe oświadczenie wypełniłem już zgodnie z tym co wyszło w wyjaśnieniach.
Donosy do CBA były później i nie miały one wpływu na kształt moich oświadczeń majątkowych.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec.
Skoro pan jest taki idealny to dlaczego nie przytoczył pan konkretnego przepisu prawnego na podstawie którego mógł pan zataić swoje dochody.

Wróć do góry Wola Mielecka