![]() |
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wersja do druku +- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info) +-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/showthread.php?tid=18) |
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2014-10-15 09:47 Mamy rozumieć że jest Pan jedynym kandydatem na Wójta RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2014-10-15 11:36 (2014-10-15 09:47)Gość napisał(a): Mamy rozumieć że jest Pan jedynym kandydatem na Wójta Czas na zgłaszanie kandydatów na wójta upływa 17.10.2014 r. o północy, więc jest jeszcze czas na zgłoszenie. W tym momencie ja jestem już zarejestrowany, ale czekają kolejni kandydaci i w najbliższych dniach będzie ich przybywać. Z moich ustaleń wynika, że o fotel wójta będzie ubiegać się cztery osoby. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2014-10-31 21:58 (2014-09-25 18:51)Mariusz K. napisał(a): To jestem mocno zaskoczony takimi posunięciami w GOK-u i obiecuję, że zajmę się tym tematem. Obiecałem, że zajmę się tematem GOK-u i poprosiłem na sesję P. Dyrektor. Zadałem pytania w wolnych wnioskach i odpowiedź w linku poniżej. https://www.youtube.com/watch?v=6zwC9_wDXso&feature=youtu.be Pozdrawiam Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wiesiek - 2014-11-13 11:44 Bardziej niż to dlaczego są opłaty za GOK interesowało mnie dlaczego taka informacja nie jest umieszczona na ich stronach, tego pytania Pan jednak nie zadał. Mam nadzieję że jak już Pan zostanie Wójtem to będzie możliwość zgłaszania swoich problemów na forum bezpośrednio Wójtowi :-) Czy w trakcie kampanii były organizowane jakieś debaty kandydatów na wójta, nie trafiłem na na żadną informacje o tym ?? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2014-11-13 16:09 (2014-11-13 11:44)Wiesiek napisał(a): 1 - Bardziej niż to dlaczego są opłaty za GOK interesowało mnie dlaczego taka informacja nie jest umieszczona na ich stronach, tego pytania Pan jednak nie zadał. Ad. 1 Nie pomyślałem o takim pytaniu. Ad. 2 Rozważam to i jeszcze więcej. Będę chciał wyjść do ludzi i dać im nowe rozwiązania. Ad. 3 Niestety debata wszystkich kandydatów jednocześnie nie doszła do skutku. Spotkania organizowali z tego co mi wiadomo tylko Panowie Gacek i Piątek. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ZENEK - 2014-12-03 12:16 O około godziny 10-11, 03 .grudnia umieściłem w temacie "Wolne wnioski" swoje uwagi dotyczące zerwanych banerów, jak do tej pory godz.12 mój post się nie ukazał. Czyżbym czymś uraził Pana. Czy są aprobowane tylko uwagi pochlebna Panu? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Admin - 2014-12-03 12:37 Taki post się nie ukazał, wskazują na to logi forum. Widocznie nie przeszedł Pan weryfikacji antyspamowej lub po prostu nie opublikował postu. Żadne posty oprócz spamu nie są usuwane, pisanie o cenzurze na forum jest bezpodstawne. Wszystkie działania i operacje na forum są widoczne z pozycji administratora i do żadnych opisanych przez Pana nie doszło. Pański post nigdy nie znajdował się fizycznie w bazie danych forum. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ZENEK - 2014-12-03 19:04 Panie Mariuszu, czas najwyższy zakończyć temat wyborów. Powinien Pan oddzielić tamtą kadencję grubą kreską. Nas mieszkańców interesują sprawy bardziej przyziemne, dotyczące życia codziennego, niż na siłę odgrzewany temat zniszczonych Pańskich banerów. Banery były niszczone bez wyjątku, wszystkich kandydatów. Nie potrzebnie wyciągać Pan sprawy które nie powinny zaprzątać umysłów obywateli od spraw o wiele bardziej istotnych, niż takich jak przed wyborcze obietnice, Pana i Pana wójta Piątka, co nawiasem mówiąc, nie twierdzę że są one nie do spełnienia. Wspólne zapewnienie, remontu rowu STAWISKA będzie sprawdzianem Pańskiej i wójta rzetelnego i uczciwego traktowania, Nas wyborców. Panie Mariuszu zegar tyka. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ZENEK - 2014-12-03 20:19 Panie Mariuszu chciałem odsłuchać rozmowę Pana z Panią dyrektor GOK-u https://www.youtube.com/watch?v=6zwC9_wD...e=youtu.be , z dnia 25-09-2014r, ale niestety niema takiej możliwości. Przypuszczam że Pan zapewne nie wie o tym że taka strona nie istnieje, ale ja jestem ciekawy wypowiedzi pani dyrektor. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2014-12-06 09:42 Panie Zenku dopiero teraz zauważyłem te wpisy. Jak pisał ADMIN nie usuwamy wpisów krytykujących. Na krytykę jestem przygotowany i jest ona nieodłącznym elementem ludzi, którzy coś robią. Co do kanału Stawiska to ja nie przypominam sobie, abym ja albo pan Piątek obiecywał remont tego kanału. Moja strona wyborcza tu: http://mariuszkawalec.info/ strona pana Piątka tu: http://www.jozefpiatek.pl/index.html#priorytety Moja rozmowa z panią dyrektor na sesji jest tu: https://www.youtube.com/watch?v=6zwC9_wDXso&feature=youtu.be Co do zrywania banerów to tylko pokazałem, jak wyglądała kampania w ostatnich dniach i że te metody okazały się nieskuteczne. Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ZENEK - 2014-12-06 11:57 Z informacji osoby będącej na spotkaniu przedwyborczym w Woli Mieleckiej padło takie zapewnienie z ust Pana Piątka. Mam do Pana prośbę, czy nie zechciał by Pan zamieścić wyników ll tury wyborów na wójta z uwzględnieniem, jak głosowały poszczególne miejscowość, za co z góry dziękuję. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - KUBA - 2014-12-08 14:06 Właśnie zauważyłem długo oczekiwaną normalność w poczynaniach urzędu gminy jak to zapowiadał Kawalec. Śnieg po kostki a firma budująca parking wylewa asfalt. Tylko pogratulować panom urzędnikom odpowiedzialnym za rzetelność wykonania inwestycji, dobrego samopoczucia. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Miczysław - 2014-12-14 09:43 Mam pytanie, Panie Kawalec, jaki ma sens umiejscowienie tylko jednego PSZOK-u po prawej stronie Wisłoki jak Pan proponował na sesji Rady gminy? Nie przemawia do mnie zapewne taki Pański argument, że nie chcą ich ludzie na swoim terenie, bo to nie jest żaden argument, to jest spychanie problemu na boczny tor. Umiejscowienie go tylko po tamtej stronie gminy, stawia tamtych mieszkańców w uprzywilejowanej sytuacji. Ktoś kto ma przewozić z tej części gminy wielkogabarytowe odpady przez cały Mielec, będzie miał bliżej do lasu lub przydrożnego rowu, a zapewne nie taki cel przyświecał ustawodawcy w budowie PSZOK-w. Moje kolejne pytanie dotyczy, opłat za uczęszczanie dzieci na zajęcia w kołach zainteresowań w SOKiS w Woli Mieleckiej. Czy rodzice dzieci uczęszczających do SOKiS w Chorzelowie też za nie płacą, jeśli tak to proszę o informacje za jakie zajęcia a za jakie nie ponoszą opłat? Z moich informacji wynika że nie ponoszą. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2014-12-14 12:41 (2014-12-14 09:43)Miczysław napisał(a): Mam pytanie, Panie Kawalec, jaki ma sens umiejscowienie tylko jednego PSZOK-u po prawej stronie Wisłoki jak Pan proponował na sesji Rady gminy? Nie przemawia do mnie zapewne taki Pański argument, że nie chcą ich ludzie na swoim terenie, bo to nie jest żaden argument, to jest spychanie problemu na boczny tor. Umiejscowienie go tylko po tamtej stronie gminy, stawia tamtych mieszkańców w uprzywilejowanej sytuacji. Ktoś kto ma przewozić z tej części gminy wielkogabarytowe odpady przez cały Mielec, będzie miał bliżej do lasu lub przydrożnego rowu, a zapewne nie taki cel przyświecał ustawodawcy w budowie PSZOK-w. Moje kolejne pytanie dotyczy, opłat za uczęszczanie dzieci na zajęcia w kołach zainteresowań w SOKiS w Woli Mieleckiej. Czy rodzice dzieci uczęszczających do SOKiS w Chorzelowie też za nie płacą, jeśli tak to proszę o informacje za jakie zajęcia a za jakie nie ponoszą opłat? Z moich informacji wynika że nie ponoszą. Przyznam Panu rację, że PSZOK powinien być po jednej i drugiej stronie. Pana argumenty są oczywiste, ale skoro do tej pory nie mamy wcale to lepiej porozumieć się z miastem i mieć możliwość legalnego wywozu. Ja też byłem tego zdania, ale skoro nie udało się nic w tym temacie zrobić to można tymczasowo przyjąć takie rozwiązanie. Dwa PSZOK-i to też wyższe koszty i musimy o tym wiedzieć. To mieszkańcy z opłat za śmieci muszą je utrzymać. Uważam, że ten problem do tej pory nie był odpowiednio przedstawiony i uczciwie wyjaśniany. Sprawę SOKiS rozeznam i przedstawię. Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mateusz - 2014-12-21 12:02 Panie Kawalec, skoro Pan z taką troską pochyla się nad ewentualnymi kosztami budowy PSZOK-w, Pan jako członek Gminnej Komisji Rewizyjnej, lub jak kto woli, Doraźnej Komisji Budżetu i Finansów, tym bardziej powinien zainteresować się tym, że nie wszyscy mieszkańcy Woli Mieleckiej, mający możliwość podłączenia się do kanalizacji do tej pory tego nie uczynili. I jakoś nikomu ten fakt nie spędza snu z powiek, a powinien, szczególnie dotyczy to Gminnego Zakładu Gospodarki Komunalnej, a jedynie skupił się wyłącznie na zbieraniu opłat od uczciwych mieszkańców. Przecież to są wymierne korzyści dla budżetu gminy. Uważam że należało by pogonić tych urzędników do bardziej efektywnej pracy, a nieuczciwych mieszkańców zobligować do przedstawiania rachunków za odstawione nieczystości do oczyszczalni ścieków. Lecz samym gadaniem, Panie Kawalec, nie da się tego zrobić, trzeba działać. Masz Pan teraz swoje pięć minut aby pokazać nam wyborcom, że nie tylko potrafi Pan mielić jęzorem. Wybory za nami, czas pokazać na co Pana stać, bo prawdę mówiąc nie będzie na kogo zwalić winy za brak efektów. |