Forum mieszkańców Woli Mieleckiej
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wersja do druku

+- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info)
+-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/showthread.php?tid=18)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - trol - 2012-06-26 21:35

Jak to jest możliwe,że prezes Klubu Start Wola Mielecka,wozi sie po euro a klub nie stać na rejestracje zawodników?????
Skoro pan prezes taki bogaty żeby sie na euro pokazywać to niech zasponsoruje rejestracje a nie zdzieracie kase z ludzi!!!

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - PINOKIO - 2012-06-28 19:12

Słuchaj TROLU i nie oburzaj się na Pana Prezesa . On nie jest właścicielem tego klubu i nie musi dokładać się do tego zasranego interesu. Jeśli już to On chciałby wykroić coś dla siebie z tego tortu

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - trol - 2012-06-29 14:30

Hahaha... przecież wszyscy wiemy jakie są realia współczesnego polskiego futbolu...
jakoś nie chce mi sie wierzyć,że pojechali sobie na euro z własnej kasy...

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-06-30 15:42

Pytanie do "trola" opisz proszę jakie są te realia.
Ja z informacji jakie uzyskałem od prezesa wiem, że zapłacił z własnej kieszeni 675zł + koszty wyjazdu.
Gdyby nawet dostali prezesi klubów bilety gratis to była, by to jakaś rekompensata za ciężką pracę jaką społecznie wykonują.
Ja mam ogromny szacunek do prezesów w naszym klubie, bo większość z nich poza pracą dołożyła jeszcze własne pieniądze do tego naszego wspólnego dobra jakim jest START. Łatwo się krytykuje trudniej coś zrobić. Dziś w południe byłem na stadionie i w skwarze ponad 30st. prezes na traktorku kosił stadion. Co w tym czasie robili Ci, którzy dużo mają do powiedzenia?

tu zdjęcie z koszenia: http://www.wolamielecka.info/index.php?p=1_29_prezes

Mariusz Kawalec

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Waldemar - 2012-11-30 11:54

Opłata adiacencka którą rękami radnych próbował wprowadzić wójt jest z najmniej sprawiedliwych danin publicznych w porządku prawnym. To rodzaj takiego podatku quasi- dochodowego w sytuacji gdzie w rzeczywistości dochód nie wystąpił. Byłby to kolejny podatek łupiący kieszenie mieszkańców naszej gminy i najpoważniejszy minus dla wójta Gacka.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Stary Wiarus - 2012-12-09 16:12

APEL DO WŁADZ GMINY MIELEC
Pan wójt Gacek. Panowie radni:Kapinos,Kołodziej i Kawalec. My mieszkańcy "Starej Wsi" Wola Mielecka zwracamy się do Was jako obecnych decydentów o podjecie konkretnych działań zmierzających do pilnego remontu rowu melioracyjnego "STAWISKA". Rowu który uległ poważnemu zniszczeniu podczas powodzi w 2010 roku. Jak wynika z wypowiedzi Pana Chrabąszcza starosty powiatu mieleckiego udzielonej mediom regionalnym na temat dużych środków przeznaczonych dla województwa podkarpackiego w tym dla jednostek samorządu terytorialnego, na program dotyczący "Ochrony Dorzecza Górnej Wisły". Program ten jest związany z budową i modernizacją infrastruktury przeciwpowodziowej i melioracyjnej. Połowa z przeznaczonych środków na chwilę obecna nie jest wykorzystana, gdyż samorządy w tym gmina Mielec nie złożyła takiego projektu. Jedynie tylko od chęci i dobrej woli Panów decydentów zależy pozytywne rozstrzygnięcie tej sprawy jakże ważnej i pilnej dla nas mieszkańców. Przypominamy że jako wyborcy będziemy Panów rozliczać z tego co uczyniliście dla tej sprawy.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Tomek - 2012-12-13 16:43

Uważam że w chwili obecnej jest to bardzo ważna sprawa której nie należy lekceważyć i odkładać na później. Z zapewnień Pani Wojewody wynika że na ten cel są przeznaczone duże środki pieniężne, wystarczy tylko trochę chęci. Pani Wojewoda właśnie zachęcała samorządowców do występowania po te środki. Panie Wójcie do dzieła.

STAWISKA REMONT !!!RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Edi - 2012-12-14 13:23

Remont jest jak najbardziej potrzebny i pilny. Ale jak znam życie,to żeby pieniądze na ten cel nie rozeszły się na kilka innych. Żeby tej inwestycji znowu nie spaprali jak to oni potrafią. Zrobić raz a porządnie, i na lata i będzie z tym kanałem spokój.Trzeba by wójta zmobilizować żeby w tej sprawie zaczął coś robić, bo szkoda żeby te pieniądze przepadły.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Optymista - 2012-12-16 15:55

Ludziska, nie ma co się bardzo napalać na ten remont. Jak za projekt i wycenę wezmą się te niedouczone xxxx ze spółek wodnych, a te uczone z gminy to zaakceptują to może być powtórka z rozrywki. Już taką hecę mieliśmy w 2010 na 2011 roku. Projekt zrobiony bez głowy i na łapu capu, a o wykonaniu lepiej nie wspominać bo szkoda się przed świętami denerwować. Mimo wszystko trochę optymizmu we mnie jest, a może coś z tego się urodzi. Wszystkim życzę Wesołych Świat.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - PANda - 2012-12-20 14:02

Z uwagą przeczytałem komunikat Pana Wójta zamieszczony na stronie internetowej gminy Mielec. Zgadzam się z niektórymi argumentami wójta, szczególnie jeśli chodzi o czynione oszczędności, i z tym nie ma co dyskutować, raczej należy chwalić. Natomiast dziwią i śmieszą mnie zarzuty stawiane działaczom i społeczności wsi, że nie brała czynnego udziału w konsultacjach w trakcie powstawania projektu stadionu. Po pierwsze, nikt z nas do takowych konsultacji nie został zaproszony. Po drugie nie można od od obywateli oczekiwać i wymagać że będą służyli jako konsultanci a może nawet jako eksperci, poprawiający błędy źle opracowanych projektów. Bo z tego co wiem to wszystkie trzy projekty były źle wykonane. Za ciężkie pieniądze podatników powstał "PROJEKT KNOT". Za nie kompetencje i niechlujstwo projektanta i swoich pracowników próbuje Pan winą obarczać za to bogu ducha winnych obywateli. Nie słyszałem żeby za te popełnione błędy którykolwiek z pracowników gminy poniósł jakiekolwiek konsekwencje. Gratuluję Panu tupetu i dobrego samopoczucia. Chciałbym się dowiedzieć ile za Pańskiej kadencji, z powstałych projektów zostało poddanych społecznym konsultacjom. ŻADNE!

Ośrodek Zdrowia w Woli Mieleckiejne tematy - Pacjent - 2013-01-11 12:12

Proszę Państwa, nie wpadajmy w panikę, nie dajmy się zwariować. Czy Pani doktor Zdziebło i Pan doktor Maksoń to jedyni lekarze w tej części polski ? Czy ich odejście automatycznie spowoduje zamknięcie przychodni ? Powiedzmy sobie prawdę że ta podwyżka wcale nie jest tak drastyczna jak ją próbuje przedstawiać pani doktor. Podwyżki w dzisiejszych czasach dotykają wszystkich, biednych jak emeryci i renciści i zdecydowanie od nich bogatszych jak Pani doktor. Przy tak dużej ilości pacjentów jak na Woli jest ona prawie nie odczuwalna. Ale jeśli jest to proszę przyjąć jeszcze jednego lekarza i koszty się rozłożą, i będzie to z korzyścią również dla nas pacjentów. Jako częsty pacjent naszej przychodni zauważyłem że to nie jest już ta sama Pani doktor, która zaczynała u nas swoją pracę. Pacjenci są traktowani po łebkach, byle szybciej, byle odbębnić swoje. Wydaje mi się że ta sytuacja jest raczej Pani doktor na rękę, nie zostawia się swoich pacjentów i nie mówi się im baj,baj. Proszę Państwa dajmy szansę młodym lekarzom, energicznym, pełnych zapału takich jaką kiedyś była Pani doktor. Świat nie zaczyna się ani nie kończy na parze lekarzy z naszej przychodni.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Rencista - 2013-01-11 20:24

PAN Kawalec postawił pytanie, "Czy w okresie gdy panuje grypa i wszystkie ośrodki są przepełnione posunięcie Pana Wójta nie jest narażaniem mieszkańców?" jest pytaniem nieco pokrętnym, bo to nie wójt jest lekarzem. To ja spytam, czy gdy wójt w lecie podniesie stawki na wodę narazi przez to mieszkańców gminy na grzybice stóp lub inne dziadostwo?

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - koka - 2013-01-12 15:13

W Idea pełni podzielam pogląd ,,pacjenta". Ludzie nie dajcie się zwariować!!!
zrobić 2-óch lekarzy - a chętnych nie brakuje i będzie ok. Będzie stawka na 50%...

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Obserwator. - 2013-01-14 14:55

Po ostatnim wiejskim spotkaniu na Woli, utwierdziłem się w przekonaniu że wójt i sołtys tworzą tandem przeciwko parze radnych K. K. Na razie jest dwóch na dwóch, ale jak mówi porzekadło, do tanga trzeba dwojga. Może panowie by tak odbijanego, na pewno było by ciekawie.

Pan sołtys nie potrzebnie starał się być adwokatem Pana wójta, naciągając fakty ( albo jest głu... albo niedouczony albo jedno i drugie). Pan wójt jako gospodarz gminy miał takie prawo i podniósł czynsz czy się to komu podoba czy nie.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Obserwator - 2013-02-03 19:10

Mamy początek lutego, to fakt, ale z początkiem tego miesiąca przestała istnieć przychodnia na Woli Mieleckiej. Przychodni nie ma, a na ten temat zapadła grobowa cisza. Zamurowało wszystkich, począwszy od Panów radnych gminy, sołtysa i radnych sołeckich. Co jest k.....wa grane mości panowie i panie też. Chyba nie schowaliście się do mysiej dziury. Czyżby to było tak, jak mawia mój znajomy "jeden pali kota a reszta rznie głupa"?