![]() |
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wersja do druku +- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info) +-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/showthread.php?tid=18) |
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - mieczyslaw - 2012-02-20 02:11 Panie Kawalec dlaczego uniemożliwia mi Pan dokonanie wpisu ? Dwukrotnie próbowałem . Jest to bardzo nie fair. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-02-20 10:11 (2012-09-22 11:09)Zerówka napisał(a): Dlaczego blokuje Pan mój wpis? (2012-09-22 11:28)mieczysław napisał(a): Panie Kawalec dlaczego uniemożliwia mi Pan dokonanie wpisu ? Dwukrotnie próbowałem . Jest to bardzo nie fair. Ja nic nie blokuje, jeżeli wszystko jest poprawnie wpisywane, to powinno się ukazać. Ja mam możliwość ingerencji i usunięcia, dopiero jak się post ukaże. Nie mam możliwości zablokowania przed dodaniem, więc proszę nie posądzać mnie o takie praktyki. Nie po, to oddałem Wam forum do rąk, żeby go cenzurować. Zresztą widać, że są posty dla mnie nieprzychylne i nie usuwam ich. Usuwam ewentualnie nic nie wnoszące bzdurne wpisy lub wulgaryzmy. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ICEK - 2012-03-19 16:09 Wkurza mnie i moich znajomych ten syf rozwalający się wokoło koszy ustawionych obok SOKiSu. To jest normalny skandal. Jak trafi się jakiś oszołom i to podpali to będzie xxxx gorąco RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-03-19 16:35 Interweniowałem dziś jeszcze przed tym wpisem w sprawie tych śmieci. Firma zabiera to dwa razy w miesiącu. Na dodatkowy pojemnik w tym momencie też nie możemy liczyć. Spróbujemy jako radni jeszcze jakoś to rozwiązać. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - MOSIEK - 2012-03-19 16:39 Ty Icek nie czekaj na oszołomów, ty poproś chłopaków z OSP, oni gdzieś tam niedaleko koczują. Będą pierwsi przy pożarze i jeszcze sobie punktów nabiją. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ICEK - 2012-03-19 17:05 Dobrze było by sprawdzić w gminie umowę na jakich zasadach firma ta ma opróżniać te pojemniki. Jaki interes i kto ma na umowie z tytułu ustawienia tych kontenerów? Kto ma zgłaszać że są pełne. Dlaczego nie można postawić tutaj co najmniej trzech kontenerów na plastik w centralnym miejscu wsi, gdzie ludzie przyjeżdżają do szkoły,przedszkola,na stadion,do SOKiS, lekarza i kościoła. Czy my mieszkańcy musimy zbierać poroznoszone przez wiatr odpady i ponosić z tego powodu koszty wywozu w naszych kubłach na śmieci? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-03-21 10:05 http://www.wolamielecka.info/index.php?news&nid=219 Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ICEK - 2012-03-21 11:35 Z tego jak pamiętam pojemniki stały za ogrodzeniem na parkingu szkoły. Komuś to najwyraźniej przeszkadzało i przeniósł je poza ogrodzenie. Ogrodzenie stanowiło naturalną osłonę przed rozwiewaniem tych odpadów. Żadna to pociecha że będziemy zmuszeni czekać na poprawę sytuacji dopiero po wejściu nowej ustawy śmieciowej. Uważam że obowiązkiem firmy zbierającej te odpady oraz właściciela placu na którym te pojemniki się znajdują jest zapewnienie porządku i czystości wokół nich. Jaki problem stanowi dołożenie jeszcze jednego pojemnika? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - mieczyslaw - 2012-03-21 16:27 Tu nawet gdyby stało pięć pojemników, to obok nich musi stać jeden człowiek który będzie wyciągał z worków butelki plastikowe i wrzucał do pojemnika. Ludzie to są najzwyklejsi lenie, brudasy i cwaniaki, myślą że opakowanie samo znajdzie w pojemnikach lub przyjdzie krasnoludek i za nich to zrobi. Co to za ekologia jak ktoś posprząta u siebie, rzuci opakowania obok pojemnika i zaśmieci okoliczny teren. To są właśnie te wiejskie kołtuny u których czystość i kultura osobista kończy się na progu ich własnych domów!!! RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - mario - 2012-05-02 09:17 Panie Mariuszu na "motylach" puszczonych przez Pana Sołtysa pisze, że tematem zebrania wiejskiego będzie propozycja zmiany wariantu zielonego a nie dyskusja nad nim. Proszę nie wprowadzać mieszkańców w błąd. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-05-02 11:00 (2012-09-22 11:44)mario napisał(a): Panie Mariuszu na "motylach" puszczonych przez Pana Sołtysa pisze, że tematem zebrania wiejskiego będzie propozycja zmiany wariantu zielonego a nie dyskusja nad nim. Proszę nie wprowadzać mieszkańców w błąd. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Już na stronie poprawiłem. Osobiście nie dotarła do mnie żadna oficjalna informacja w tej sprawie, więc stąd ta nieścisłość. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Kibic - 2012-05-18 11:17 Ostatnio na stronie internetowej Pana Wicherskiego ukazała się informacja dotycząca drogi do stadionu sportowego. Pan Wicherski radny sołecki kilku kadencji, gdyby przyjrzał się dokładnie zamieszczonym przez siebie zdjęciom to zapewne zauważyłby że dojazd ten znajduje się poniżej otaczającego go terenu. Przy opadach atmosferycznych jest regularnie zalewany przez wodę deszczową spływającą z terenu szkoły. W ciągłe remonty tego odcinka zostały utopione setki tysięcy złotych, a żadnego efektu jak widać niema. Dziwi mnie nieszczere oburzenie Pana radnego sołeckiego. Zapytam, jakie było Wasze radnych zainteresowanie i gdzie byliście Panowie radni kiedy w 2011 roku był przeprowadzony remont tego dojazdu? Kto zainteresował się bylejakością wykonania tego remontu? Na chwilę obecną stadion sportowy w Woli Mieleckiej prawnie nie ma dojazdu wyznaczonego w geodezyjnych mapach ewidencyjnych. Zapytuję więc, jak można remontować za duże pieniądze coś czego faktycznie niema? Uważam za sprawę skandaliczną i niezrozumiałą dla mnie, że w 2011roku gmina zlecając geodecie dokonania ewidencji działek w obrębie stadionu i szkoły, nie zleciła wytyczenia tego dojazdu. Jestem bardzo ciekawy w jaki sposób gmina dokonuje rozliczenia finansowego za wykonane remonty tego wirtualnego dojazdu. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ROBERTO - 2012-05-24 10:12 Ja mam pytanie do Pana Kawalca i pozostałych radnych, za czyim przyzwoleniem i czyją wiedzą i przez kogo zostały zabrane płyty chodnikowe składowane na paletach za garażem OSP na Woli ? Jak wynikało z wyjaśnień Pana sołtysa Sobonia płyty te będące jeszcze w niezłym stanie przeznaczone miały być na wykonanie chodnika od ulicy do stadionu sportowego. Płyty te pozostały po wymianie na kostkę brukową chodnika od szkoły do krzyżówek, to jest około 200mb. Oczywiście najlepiej i najwygodniej jest utyskiwać i żądać załatwienia sprawy od wójta samemu nic od siebie nie dając. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2012-05-24 14:21 (2012-09-22 11:47)ROBERTO napisał(a): Ja mam pytanie do Pana Kawalca i pozostałych radnych, za czyim przyzwoleniem i czyją wiedzą i przez kogo zostały zabrane płyty chodnikowe składowane na paletach za garażem OSP na Woli ? Jak wynikało z wyjaśnień Pana sołtysa Sobonia płyty te będące jeszcze w niezłym stanie przeznaczone miały być na wykonanie chodnika od ulicy do stadionu sportowego. Płyty te pozostały po wymianie na kostkę brukową chodnika od szkoły do krzyżówek, to jest około 200mb. Oczywiście najlepiej i najwygodniej jest utyskiwać i żądać załatwienia sprawy od wójta samemu nic od siebie nie dając. Ja nie dawałem nikomu przyzwolenia. Jak mnie pamięć nie myli to sołtys twierdził, że to są jego i je zabierze. Być może je kupił? Nie mam wiedzy na ten temat, ale rozporządzał nimi sołtys. Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - ROBERTO - 2012-05-25 11:15 Nigdzie nie znalazłem informacji o ogłoszonym przetargu na sprzedaż tych płyt chodnikowych. Należało by się dokładniej przyglądnąć tej sprawie! Liczę na Pana w wyjaśnieniu tej bądź co bądź dziwnej sprawy. Nie można kupować czegoś po znajomości, nie dając innym obywatelom możliwości zakupu. |