Forum mieszkańców Woli Mieleckiej
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wersja do druku

+- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info)
+-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/showthread.php?tid=18)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2019-02-12 18:27

(2019-02-11 19:18)GeO napisał(a):  Spróbuj zrobić zdjęcie tej mapy i wrzuć na stronę.

Spełniając Pani/Pana prośbę umieściłem zdjęcie:
http://www.wolamielecka.info/index.php?news&nid=961

Mapka - zdjęcie---kliknij...tu

Otrzymałem podczas komisji papierową mapę, na której jest tylko fragment tego odcinka. Zrobiłem zdjęcie i poglądowo zamieszczam do Państwa wglądu. Mapa ma wymiary około 60 cm x 2 m, stąd niska czytelność zdjęcia tej mapy.

Co do kultury niektórych piszących no cóż, nie wymagajmy od nich zbyt wiele.
Mam świadomość, że jeszcze się taki nie urodził... , więc nie liczę, że mnie wszyscy będą akceptować. Mam tylko nadzieję, że ludzie myślący wyciągną wnioski.

Pozdrawiam Mariusz Kawalec

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-12 19:01

"Co do kultury niektórych piszących no cóż, nie wymagajmy od nich zbyt wiele.
Mam świadomość, że jeszcze się taki nie urodził... , więc nie liczę, że mnie wszyscy będą akceptować. Mam tylko nadzieję, że ludzie myślący wyciągną wnioski."

Panie nie co do kultury niektórych piszących tyko co do kultury niektórych ( a właściwie chodzi o Pana) zajmujących głos na radzie. Panie ja rozumiem jesteś Pan młody wyluzowany (chyba aż za nadto) , ale jak Pan już tam zasiadasz to przynajmniej trochę kultury niech Pan pokaże, ciągle Pan przerywasz i wcinasz się w słowo innym, bez przerwy gadasz tylko Pan, Panie masz Pan monopol na wiedzę czy co, dajże się Pan wykazać tym innym radnym no chyba, że cała reszta to jakieś cymbały z przypadku i bez szkoły.
Ten Pański ciągły monolog, ta pseudo dociekliwość jest już trochę nudna i śmieszna, ta łapka zawsze podniesiona wcześniej niż u wszystkich już trochę wk....wia.
Zapewniam, że ludzie wyciągają wnioski a te wnioski są takie, pajac jest zabawny, śmieszny, fajnie jak komuś dopieprzy parę razy ale co za dużo to i świnie nie zjedzą i wtedy pajac zostaje dalej tylko pajacem.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-12 21:40

Mariusz ludzie na ciebie głosowali nie dlatego że im się podoba twoja prostacka postawa. Pytam kolegi glosowales na Mariusza? Pewnie. A sesje oglądasz? A co się będę denerwowal. Bez komentarza

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - DUDEK - 2019-02-13 11:13

Monolog z kabaretu Dudek. Jasiu weź kajecik i pisz. Chamstwu w życiu należy przeciwstawiać się, siłom i godnosciom osobistom. Ludzie głosowali na Pana Kawalca właśnie dlatego, że jest dociekliwy, i nie wchodzi w układy z rządzącymi, jak by zapewne co poniektórzy chcieli. Zapewne, taka postawa Pana radnego nie podoba się niektórym osobom, no ale cóż muszą się z tym pogodzić. BRAWO PANIE RADNY TAK TRZYMAĆ. Niestety w tej chwili wśród radnych stworzył się układ wzajemnej adoracji. Nie wolno zwrócić uwagi pracownikowi gminy wytykając mu kolosalną pomyłkę w sprawozdaniu księgowym bo mówi się że zwracający uwagę ma parcie na szkło. PROSZĘ PAŃSTWA CO SIĘ DZIEJE, GDZIE MY JESTEŚMY.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-14 21:50

Witam
W związku z tym iż nastąpiła konieczność przeprowadzenia powtórnych wyborów w Podleszanach proszę aby Pan Kawalec jako osoba jedynie sprawiedliwa, uczciwa, i dbająca o finanse gminy rozliczyła ile te powtórne wybory będą nas kosztować, bo sądząc po zabiegach, przeróżnych ogłoszeniach, ilości powołanych osób do obsługi tego przedsięwzięcia kwota będzie ciekawa. Takie rozliczenie ze strony tego Pana jest choćby dlatego wskazane, że radny który ubył ze składu rady był z tego samego komitetu co Pan Kawalec i Pan Krawczyk więc myślę, że obaj Panowie poczuwają się do wypuszczenia wydmuszki. Proszę o publiczne rozliczenie tej sprawy tak solidnie jak Pan Kawalec solidnie rozlicza wszystkie inne wydatki gminy.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - VIVA - 2019-02-16 11:45

Gościu, a cobyś powiedział gdyby ten radny był z komitetu Pana Piątka, też byś domagał od wójta zwrotu pieniędzy? Wybory finansuje rząd, dlatego puknij się solidnie w czerep i się zastanów nim coś nabazgrolisz. To że masz jakąś chorobliwą urazę do Kawalca, ten uraz nie zwalnia cię z myślenia, no chyba ze to poważniejsza sprawa, to w tym przypadku tylko lekarz.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-16 21:06

Nawet swój radny z Kawalcem nie chce mieć nic wspólnego jak duża część Woli Mieleckiej

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-16 22:21

(2019-02-16 11:45)VIVA napisał(a):  Gościu, a cobyś powiedział gdyby ten radny był z komitetu Pana Piątka, też byś domagał od wójta zwrotu pieniędzy? Wybory finansuje rząd, dlatego puknij się solidnie w czerep i się zastanów nim coś nabazgrolisz. To że masz jakąś chorobliwą urazę do Kawalca, ten uraz nie zwalnia cię z myślenia, no chyba ze to poważniejsza sprawa, to w tym przypadku tylko lekarz.

Nawet gdyby ten radny był z komitetu Papieża mało mnie to interesuje, i nawet jeśli te wybory finansuje prezydent USA gówno mnie to obchodzi.
A jeśli nasz rząd to znaczy że niby Morawiecki i spółka ze swoich wyłożyli żeby jakiegoś zasranego radnego w Pcimiu Dolnym dobrać do kompletu tak?
Mnie obchodzi tylko jedno ile ta zabawa z starych ch...w i indian kosztowała tylko tyle.
Chorobliwą urazę czuję do każdego kto czepia się wszelkich sposobów aby zdyskredytować inną osobę i to nie ważne kogo, tak nawiasem mówiąc nie mam zaufania do kogokolwiek kto siedzi w tej radzie, z jednej strony siedzą wazeliniarze i klakierzy z drugiej, agresywnie nastawieni do tych pierwszych wszechwiedzący szczekacze, żrą się na kupę a z tego wszystkiego wynika wielkie G

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-17 21:29

(2019-02-16 11:45)VIVA napisał(a):  Gościu, a cobyś powiedział gdyby ten radny był z komitetu Pana Piątka, też byś domagał od wójta zwrotu pieniędzy? Wybory finansuje rząd, dlatego puknij się solidnie w czerep i się zastanów nim coś nabazgrolisz. To że masz jakąś chorobliwą urazę do Kawalca, ten uraz nie zwalnia cię z myślenia, no chyba ze to poważniejsza sprawa, to w tym przypadku tylko lekarz.

Aha jak wybory finansuje rząd co co innego to można z gestem, to róbmy se wybory co miesiąc, albo nie co tydzień po sumie

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-21 22:59

Witam
Czy Gmina chce do końca oskubać z kasy mieszkańców?
Najpierw informacja tylko w podstawówkach o likwidacji zerówek i porzeniesieniu ich do przedszkola. Rodzice przedszkolaków pewnie nie wszyscy o tym wiedzą bo nie było informacji w przedszkolu. A wiąże się to z likwidacją darmowej świetlicy i opłatami za dłuższy pobyt dziecka w szkole.
Teraz informacja o obowiązku posiadania tabliczki z numerem domu i NAZWĄ MIEJSCOWOŚCI. Już widzę kolejki ustawiające się pod drukarniami i rachunki za takie indywidualne zamówienia.
A za parę miesięcy nadadzą nam nazwy ulic i znowu tabliczki do zmiany.
Dokąd będziemy płacić za wymysły urzędników ?

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-26 22:20

Panie Kawalec jeśli ma Pan odrobinę kultury, jeśli jest Pan człowiekiem honoru to proponuję na najbliższej sesji rady publicznie przeprosić Wójta wszystkich radnych oraz społeczność gminy gdyż niestety ale w sprawie interpretacji art 24 o samorządzie gminnym nie masz Pan racji. Siejesz Pan zupełnie niepotrzebny ferment, a prawda jest taka, że słowo "powinna zawierać" przynajmniej w tekstach prawnych ale też wg gramatyki j. polskiego wskazuje na konieczność, że ma zawierać, musi zawierać.
Nie rób Pan już z siebie głupka bo są ważniejsze sprawy. Jeżeli czujesz Pan potrzebę tych interpelacji i zapytań to przynajmniej sformułuj je Pan jak się należy, poprzednio widocznie z grzeczności odpowiadali Panu na te zapytania ale zaczyna Pan przeginać pałeczkę. Mądrzyć można się wtedy kiedy się ma gruntowną wiedzę, jeśli jest się niedouczonym trzeba trochę ostrożniej poczynać, chyba Pan pamięta ze szkoły, że pyskaczy i cwaniaków bardzo łatwo usadzić na dupsku wystarczy kilka pytań kontrolnych i gość jest blady - tak jak Pan teraz wyszedł. Tak, że proponuję najpierw zabrać się do lektury słowników i kodeksów, a potem wdawać się w dyskusję na poziomie prawniczym. Swoją drogą muszą Pana lubić w tej gminie skoro jeszcze jakiś prawnik Pana nie zgasił, albo oni sami są niedouczeni. Cytując Ziemkiewicza: "Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność”

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - IWO - 2019-02-27 13:37

Gościu, wypisujesz po nocach jakieś bzdury nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami. Bredzisz o niby braku wiedzy prawniczej radnego Kawalca, a sam nie przytaczasz żadnych fatów które niby Go ośmieszają. Piszesz bo dręczą cię jakieś fobie i masz problemy z zasypianiem i swoją frustracje wyładowujesz na Radnym. Przypominam ci że radni nie musi biegle znać się na prawie, gmina zatrudnia dwóch prawników i to wystarczy. Proszę cię przestań pieprzyć głodne kawały, bo zaczyna to być nudne. Jak byś miał trochę odwagi to byś się zalogował i podpisał swoim nazwiskiem. No cóż, jesteś małym sfrustrowanym człowieczkiem który wypisuje tu już od dłuższego czasu przeróżne dyrdymały, chyba tylko po to aby się troszeczkę dowartościować.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-27 16:16

(2019-02-27 13:37)IWO napisał(a):  Gościu, wypisujesz po nocach jakieś bzdury nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami. Bredzisz o niby braku wiedzy prawniczej radnego Kawalca, a sam nie przytaczasz żadnych fatów które niby Go ośmieszają. Piszesz bo dręczą cię jakieś fobie i masz problemy z zasypianiem i swoją frustracje wyładowujesz na Radnym. Przypominam ci że radni nie musi biegle znać się na prawie, gmina zatrudnia dwóch prawników i to wystarczy. Proszę cię przestań pieprzyć głodne kawały, bo zaczyna to być nudne. Jak byś miał trochę odwagi to byś się zalogował i podpisał swoim nazwiskiem. No cóż, jesteś małym sfrustrowanym człowieczkiem który wypisuje tu już od dłuższego czasu przeróżne dyrdymały, chyba tylko po to aby się troszeczkę dowartościować.

IWO
Mogę ci także napisać w ciągu dnia jeśli lepiej będzie się czytało, jeśli będzie trzeba to tłustym drukiem i większą trzcinką. Oto fakty proponuję zapoznać się z orzeczeniem NSA - II FZ 256/08 - Postanowienie NSA tam wszystko wyjaśniają. Ponadto jeśli w przepisach budowlanych napisano: pomieszczenie z piecem gazowym powinno zawierać komin wentylacyjny to znaczy że musi zawierać czy może zawierać. Radny nie musi znać prawa ale właśnie po to ma tam tych prawników żeby się ich zapytać tylko problem jest taki, że Kawalec ma w ***** opinię kogokolwiek i woli z siebie zrobić pajaca na oczach całego świata.
Jakbyś miał/miała/ miało trochę odwagi to także byś złożył/złożyła/ złożyło podpis, a jeśli chodzi o mnie nie jestem osobą publiczną aby sobie moją osobą mordę wycierał pierwszy lepszy pasztet z jakiegoś zadupia

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - IWO - 2019-02-27 17:08

Sprawdziłem, na to coś, na co się powołujesz NSA-II FZ 255/08 jest tam wielkie gówno. Głąbie, żeby się na coś powoływać należy podać czy to jest wyrok czy orzeczenie z którego to jest dnia i jaki NSA wydał to nie wiadomo co. Pouczasz innych a sam jesteś zakompleksionym tępym kilofem, nie wiadomo skąd. Ty wioskowy głąbie, jak byś miał odrobinę samokrytyki to wziąłbyś ten tępy kilof i walnął się w to swoje rozbuchane ego, może by ci coś w tym łbie zaświtało.

RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2019-02-27 18:02

(2019-02-27 17:08)IWO napisał(a):  Sprawdziłem, na to coś, na co się powołujesz NSA-II FZ 255/08 jest tam wielkie gówno. Głąbie, żeby się na coś powoływać należy podać czy to jest wyrok czy orzeczenie z którego to jest dnia i jaki NSA wydał to nie wiadomo co. Pouczasz innych a sam jesteś zakompleksionym tępym kilofem, nie wiadomo skąd. Ty wioskowy głąbie, jak byś miał odrobinę samokrytyki to wziąłbyś ten tępy kilof i walnął się w to swoje rozbuchane ego, może by ci coś w tym łbie zaświtało.

Niedouczona osobo pomijając cytowane powyżej postanowienie (bo widzę że trzeba prościej coś w główce nie styka) jest coś takiego jak słownik synonimów to sobie doczytaj (jeśli umiesz czytać), a denerwować się nie musisz bo ci żyłka pęknie i skończysz na oddziale udarów jako warzywo. Co do mojego ego jeśli czegoś nie wiem to staram się tą wiedzę uzupełniać, a nie szczekać po próżnicy jak to czynisz ty i ten pożal się Boże bezradny, nade wszystko staram się jednak nie obrażać interlokutorów -(doczytaj w słowniku)