![]() |
Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wersja do druku +- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info) +-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/showthread.php?tid=18) |
RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - MIESZKO - 2018-02-03 09:51 Odnosząc się do ostatniego postu Obywatela, przestań człowieku bredzić, twój bełkot nic nie wnosi do dyskusji. Może ktoś wie co ten troll ma na myśli pisząc takie dyrdymały. Przepraszam, w swoim poście miałem na myśli Gościa. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Lukasz1988 - 2018-02-03 21:25 Tys wniósł - kupę smrodu RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - MIESZKO - 2018-02-04 11:44 Łukasz 1988 masz jakąś dziwną chorobliwą dolegliwość, aby ostatnie słowo, nie koniecznie mądre należało do ciebie. Popracuj nad sobą, bo to jest nieznośne natręctwo które udziela się innym. Może ci to przejdzie z nadejściem wiosny, a jak nie to pozostanie tylko kupa smroda. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - MK7 - 2018-02-04 12:22 Spotkajcie się w realu i sobie wyjaśnijcie co macie wyjaśnić albo zamknąć ryje i nie pisać już głupot. pytanie do administratora dlaczego nie reaguje na głupotę tych dwóch debili? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2018-02-04 13:22 (2018-02-04 12:22)MK7 napisał(a): ...pytanie do administratora dlaczego nie reaguje na głupotę tych dwóch debili? Jak zacznę coś usuwać, to rozlegną się głosy, że prowadzę wygodną dla mnie cenzurę. Macie wygodną platformę do wymiany opinii i proszę wszystkich, aby to szanować. Wykorzystujecie do dla naszego wspólnego dobra. Na sensowne uwagi i pytania staram się odpowiadać. Niektóre pytania nie doczekają się ode mnie odpowiedzi, bo szkoda mi czasu na idiotyczne zaczepki. Prośba do MIESZKO dzięki za postawę, ale widzisz, że nie wszystkim chodzi o prawdę i fakty, więc nie wdawaj się w pyskówki - szkoda czasu. Jeżeli piszecie i nie wpisujecie pseudonimu forum automatycznie nadaje nazwę Gość. Do "Takiego Gościa" co twierdzi, że mam postawę roszczeniową mam prośbę proszę o linki z sesji, gdzie taką postawę prezentuję. Wszystko dzięki mnie macie już od kilku lat nagrywane, więc chyba nie powinno być problemu pokazać dowody na wszelkie zarzuty jakie do mnie macie. W moim przekonaniu zawsze zależało mi na jakości naszych inwestycji bez względu, gdzie były one robione, a na gminę patrzę jako na całość. Pozdrawiam Mariusz Kawalec. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2018-02-05 11:53 Czy będzie spotkanie na Woli Mieleckiej w najbliższej przyszłości z wójtem i radnymi? RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2018-02-05 20:01 (2018-02-05 11:53)Gość napisał(a): Czy będzie spotkanie na Woli Mieleckiej w najbliższej przyszłości z wójtem i radnymi? We wrześniu (fundusz sołecki). O wcześniejszym terminie nic nie wiem. Pozdrawiam Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - WOLOK - 2018-03-31 19:00 Należy się duży SZACUN dla naszych radnych za to że doprowadzili do końca wydawało by się beznadziejną sprawę powstania w naszej miejscowości boiska wielofunkcyjnego. Brawo Panowie. Podziękowania należą się również Paniom i Panom radnym z innych miejscowości za to że poparli tą inwestycję. Jestem szczególnie pod wrażeniem postawy Pana Gamracego, który wzniósł się ponad podziały i już na poprzedniej sesji Rady Gminy popierał projekt tej budowy. Natomiast jestem po prostu zniesmaczony postawą radnego Dziekana rodowitego mieszkańca Woli Mieleckiej,miejscowości w której się wychował. To nie pierwsze głosowanie tego pana na niekorzyść naszej miejscowości. No cóż kołtuny trafiają się wszędzie, ten pan jest tego dobitnym przykładem. Wstydź się gościu, bo swoimi postępkami nie jesteś warty funta kłaków. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Lukasz1988 - 2018-04-02 08:30 zajmijcie sie kontrola kanalizacji a nie boiskiem wielofunkcyjnym, Kawalcowi przeszkadza ze Piatek w radiu sklada zyczenia bo nie wspomnial o zyczeniach od niego hehe RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - $-4 - 2018-04-02 11:36 Co wybija ci, to stawiaj klocka na raty, wtedy jej nie zapchasz, ale wsiok. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2018-04-08 10:16 A Pan Kawalec będzie za budową ścieżki rowerowej w Chorzelowie? A inwestycja jest napewno nie mniej ważna niż boisko. Zobaczyny czy też wzniesie sier ponad podziały. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mieszko 13 - 2018-04-29 07:56 Panie Mariuszu, w relacji z zebrania rady sołeckiej zauważył Pan słusznie że Pan wójt Piątek nie jest dokładnie zapoznany z wytycznymi dotyczącymi warunków budowy boiska przy szkole w WM. Natomiast użycie sformułowania "Wójt Kłamie" można było sformułować trochę łagodniej, powiedzmy Pan wójt mija się z prawdą, a to tylko po to aby nie musiał Pan być ciągany po sądach za nie przemyślane sformułowanie. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Mariusz K. - 2018-04-29 09:16 (2018-04-29 07:56)Mieszko 13 napisał(a): Panie Mariuszu, w relacji z zebrania rady sołeckiej zauważył Pan słusznie że Pan wójt Piątek nie jest dokładnie zapoznany z wytycznymi dotyczącymi warunków budowy boiska przy szkole w WM. Natomiast użycie sformułowania "Wójt Kłamie" można było sformułować trochę łagodniej, powiedzmy Pan wójt mija się z prawdą, a to tylko po to aby nie musiał Pan być ciągany po sądach za nie przemyślane sformułowanie. Doprecyzuję, że chodzi o ten artykuł: http://www.wolamielecka.info/index.php?news&nid=914 https://youtu.be/mtebRBTS4HM?t=1h3m39s To nagranie, które pojawia się z datą 26.03.2018, to nagranie z gabinetu Wójta. Po sesji gdzie przepadła szansa na nasze boisko razem z Janem Kołodziejem podjęliśmy działania, aby uratować tę inwestycję. Mając w rękach projekt uchwały i podpisy większości radnych spotkaliśmy się celem omówienia zmian, tak aby udało się projekt zrealizować. Wtedy wójt przyznał się, że na spotkanie, które odbyło się w gminie (w wąskim gronie - mnie nie było) na temat ponownej sesji i głosowania nad naszym projektem zaprosił radnego z Trześni Pana Szymańskiego. Na zebraniu wiejskim w Woli Mieleckiej temu zaprzeczał. Czy to nie jest kłamstwo? Ja nie mam wątpliwości, że to kłamstwo i miało swój cel. Wójt na zebraniu próbował pokazać, jaki to jest dobry, a ja radny nic nie wiem i jestem "tym złym". Ja naprawdę bardzo ważę słowa, bo wiem, że jest grupa ludzi, która tylko na to czeka, abym powiedział o jedno słowo za dużo. Od dawna byłem straszony sądami i faktycznie byłem pozywany, ale nigdy nie przegrałem. Są jednak sytuacje, gdzie muszę nazywać sprawy po imieniu. Po ośmiu latach działalności w Radzie Gminy muszę powiedzieć, że kłamstwo jest standardem. Jako że jestem na kłamstwo wyczulony, to i moje reakcje są wyraźne. Poprzedni wójt, jak i obecny stracili u mnie miano prawdomównych. Kłamany również byłem przez różne środowiska z naszej miejscowości, a wszystko miało swój niecny cel - interesy. Jedynie nigdy nie zostałem okłamany ani wprowadzony w błąd przez naszego drugiego radnego Jana Kołodzieja. Za to należy mu się wielki szacunek. W dzisiejszych czasach to szczególnie pożądana cecha. Pozdrawiam Mariusz Kawalec RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Gość - 2018-04-30 08:55 Wojt klamie w wielu kwestiach. No. nie wychodzil z inicjatywa budowy sciezki rowerowej w Chorzelowie jak mowil i dodawal, ze sie nie da. Powiat ma wyliczenia ile by kosztowala i czeka na ruch gminy. Klamal, ze nie da sie zdobyc srodkow zewnetrznych na kanalizacje z UE. Gmina Przeclaw czy Padew pozyskują na to kilkanascie milionów. RE: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy - Wiesław - 2018-04-30 21:33 W czym tak istotne jest czy ten cały Szymański został zaproszony przez wójta czy nie? Jaki on ma wpływ na przeprowadzenie tej inwestycji? Z tego co widzę to Kawalec jak zwykle robi zamieszanie z którego nic nie wynika. Rzygać mi się chcę jak kolejny raz widzę jak jest relacja z zebrania lub rady gminy i Kawalec non stop chamsko przerywa i robi zamieszanie. Może zamiast prezentować swój brak kultury i jakiś nieistotny bełkot pokarzesz jakieś dowody rzeczowe w postaci pism etc. które miały jak to ująłeś "uratować" inwestycję. |