Forum mieszkańców Woli Mieleckiej
Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Wersja do druku

+- Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (https://forum.wolamielecka.info)
+-- Dział: Forum mieszkańców Woli Mieleckiej (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wolne wnioski - Uwagi i propozycje na różne tematy (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej (/showthread.php?tid=27)

Strony: 1 2 3 4

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Gość - 2013-10-01 05:57

A tu do kamery: ''weź to schowej - Mówię ci!!!"

hej.mielec.pl/galeria/go:7/art3858.htmlBlush

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - GOŚĆ - 2013-11-17 09:36

Panie radny, ma Pan jakąś chorobliwą obsesję na punkcie poczynań sołtysa, a poza tym jest Pan tak zadufany w swoich przekonaniach że tylko Pan chce dobrze dla wsi a kto się z Panem nie zgadza ten jest wrogiem. Ostatnie wystąpienie na posiedzeniu sesji Rady gminy na którym tak chętnie i zawzięcie walczył pan o to żeby zabrać pieniądze przeznaczone dla dzieci specjalnej troski, bo przez to zmniejszy się pula pieniędzy dla klubu, świadczy tyko o tym że ważniejszy jest dla Pana elektorat piłkarsko strażacki niż troska o dzieci. Tylko żeby Pan się nie przeliczył jak dwaj prominentni kandydaci w ostatnich wyborach do rady gminy i nie obudził się z ręką w nocniku. A jeśli chodzi o dwa zdewastowane przystanki, gdyż nie jest to pierwszy taki przypadek pomyliły się Panu skutek z przyczyną, bo nie jest powodem tego sołtys ani szklany przystanek tylko wodogłowie tych pokurczów którzy go zniszczyli. Jestem bardzo ciekaw czy zgłosił Pan ten fakt dewastacji policji, skoro został tak dokładnie obfotografowany.

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - OBSERWATOR - 2013-11-17 11:39

Chciałbym spytać radnego Kawalca kto głosował na niego, czy byli to mieszkańcy Chorzelowa,Rzędzianowic czy mieszkańcy Woli Mieleckiej, bo wydaje mi się że ci ostatni. W takim razie Panie Kawalec czyich interesów pan pilnuje. Z tego widać że Panu bliższe są Rzędzianowice dla których Pan załatwił ponad dwukilometrowy chodnik. Radnej PATERAKOWJ pragnę również przypomnieć że za wójta Ochalika dzieci ze szkoły w Chorzelowie regularnie wyjeżdżały na dwutygodniowe turnusy nazywane "zdrowotnymi"do Krynicy Zdroju. Czy wtedy radna zatroszczyła się o dzieci podatników z innych sołectw. Ja wiem czyje dzieci wyjeżdżały i jak to było załatwiane. Pani PATERAK więcej pokory a mniej obłudy i zakłamania.

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Mariusz K. - 2013-11-17 12:12

Pieniądze, które mają być na tą placówkę wsparcia dziennego będą z puli na sport i na szkoły. Nam mówiono przy powstawaniu tej placówki, że dzieci będą miały tam specjalistów do dyspozycji. Teraz to funkcjonuje podobnie jak świetlica szkolna, więc mija się to z założeniem, a pieniądze się rozchodzą. Ja jestem za tym, że to ma być placówka wsparcia dziennego, gdzie faktycznie specjaliści pracują nad rozwojem tych potrzebujących dzieci. Dzieci, które tam trafiają też powinny być oczywiście te, które potrzebują takiego wsparcia.
Jak mówiłem na sesji nie jestem przeciwny placówce wsparcia dziennego, tylko chciałbym, żeby działała tak jak nam mówiono na początku. Przeciwny jestem obecnej formie.

Do OBSERWATORA
Co do Rzędzianowic to chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten chodnik jak najbardziej, im się należy. Jako radny gminny mam dbać o rozwój całej gminy. Zapewniam, że gdybym ciągnął tylko do siebie nic bym nie zyskał. Jeżeli ktoś zarzuca mi, że nic nie robię dla naszej miejscowości to nawet nie będę się do tego odnosił. Co do turnusów "zdrowotnych" nic o tym nie wiedziałem. Dziękuję za uwagi. Konstruktywna krytyka zawsze jest wskazana.

Mariusz Kawalec.

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Kleopatra - 2013-11-17 16:25

Zauważyłam że niektóre osoby mają jakiś dziwny sentyment do tych betonowych przystanków, na których zapewne dużo spędzały wolnego czasu. Ja wolę zdecydowanie te przeszklone i estetyczne z przewiewem, gdzie nie czuć na nich zapachu moczu kału i wymiocin. Może niektórym taki chlew na przystankach nie przeszkadza, szczególnie tym którzy nie korzystają z komunikacji podmiejskiej, jak Pan radny. Przystanek autobusowy to nie jest dworzec z bufetem na którym można się rozgościć. Na przystanek przychodzę 5 minut przed odjazdem autobusu i na tym kończy się mój pobyt w tym miejscu.

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Mariusz K. - 2013-11-17 20:37

(2013-11-17 16:25)Kleopatra napisał(a):  Zauważyłam że niektóre osoby mają jakiś dziwny sentyment do tych betonowych przystanków, na których zapewne dużo spędzały wolnego czasu. Ja wolę zdecydowanie te przeszklone i estetyczne z przewiewem, gdzie nie czuć na nich zapachu moczu kału i wymiocin. Może niektórym taki chlew na przystankach nie przeszkadza, szczególnie tym którzy nie korzystają z komunikacji podmiejskiej, jak Pan radny. Przystanek autobusowy to nie jest dworzec z bufetem na którym można się rozgościć. Na przystanek przychodzę 5 minut przed odjazdem autobusu i na tym kończy się mój pobyt w tym miejscu.

Pani Kleopatro ma Pani rację, że ja nie korzystam z przystanków, ale nie chodzi tu też o żaden sentyment ani nic podobnego. To, że przystanki powinny być czyste nie podlega dyskusji. Pani głos jest drugim, który do mnie dotarł i popiera te nowe wiaty. Masę głosów odebrałem krytycznych i nawet niektóre, że to nam (radnym) się tego zachciało. Ja byłem przeciwny szklanym wiatom, bo w lecie nie dają cienia i nie chronią też tak przed deszczem i wiatrem jak te betonowe. To jednak też nie było istotą problemu. Sposób w jaki zostały one wprowadzone do realizacji był dla mnie nie do przyjęcia. Ludzie nie mięli tu nic do powiedzenia, a widać było znaczny sprzeciw na zebraniu. Zarówno ja jak i sołtys możemy mieć złe jak i dobre pomysły, ale nie mamy prawa używać podstępnych zagrywek aby wyszło "na moje". W tym wypadku demokracja polegała na tym, że każdy przedstawi swoje argumenty, a ludzie zdecydują. W tym przypadku sołtys pokazał, że będzie tak jak on chce. Ja tylko nie chcę, aby ktoś fałszywie mówił, że to radni chcieli takie przystanki.

Mariusz Kawalec

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Wolanin - 2013-12-03 09:57

Panie Mariuszu, chamskie i agresywne zachowania niektórych radnych na zebraniach rady sołeckiej stało się normą i tylko nadchodzące wybory samorządowe mogą ten stan rzeczy zmienić. A tak swoją drogą, dobrze było by gdyby Pan zechciał udostępnić całe nagranie z tego posiedzenia. Ludzie w większości są ciekawi co planuje sołtys i rada, gdyż jak się orientuję to jest jawność w poczynaniach rządzących. Dziwi mnie jakaś dziwna awersja do mikrofonu i kamery niektórych radnych, czyżby chcieli coś ukryć przed mieszkańcami?

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Mariusz K. - 2013-12-04 23:32

Spełniając Pańską prośbę w najbliższym czasie umieszczę całe to nagranie w sieci.

Mariusz Kawalec

RE: Kulisy "władzy" Sołtysa w Woli Mieleckiej - Mariusz K. - 2013-12-15 18:14

Jak zapowiadałem, tak zrobiłem.
Publikuję (tu) nagranie ze spotkania Rady Sołeckiej.

Mariusz Kawalec